Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Kära läsare!

Vilken pärs! 39,5 graders feber i sju dagar. Emellanåt nedtvingad till 38,6 med olika sorters piller, spanska likväl som svenska. Värk i hela kroppen och en enveten irriterande hosta. Till och med så att en kvinna under samma omständigheter också skulle gått i däck!


Nej, det var inte svininfluensa visade det sig. Det var en ”oerhört kraftig förkylning” [ridå] enligt den trevliga läkaren på vårdcentralen som lyssnade över hela min rygg med stetoskop och tittade mig i halsen. Och som sen log åt mig när jag på frågan vilken hostmedicin jag använde svarade att den var ”rosa”. Namnet  var för krångligt att uttala.

En liten tajt organisation som vår här på Svenska Magasinet, där var och en är expert på sitt område, är verkligen sårbar. Vi har liksom ingen riktig backup att tala om. Vi förlitar oss på att alla är friska och pigga och gör sin sak. Vi har stor tillit till varandra och allt det där fungerar alldeles utmärkt – till vardags. Och vi är ju trots allt inte en dagstidning, även om vår reporter Ola Josefsson skriver dagliga nyheter till vår hemsida, så en och annan kortare bortavaro vänder inte upp och ned på tillvaron. Men blir det över en vecka stökas tillvaron till, oavsett vem det är som är borta. Den här gången var det jag.
Så om du hittar lite knasigheter här och var i layouten så är det mitt fel, men vi lyckades ändå få ut tidningen till dig som läsare bara lite försenad.

För som vanligt är det ett välmatat nummer. Vi har bland annat besökt Andalusiens parlament och granskat dess historia. Träffat svenska översättare i Sevilla. Och vi har talat med svenska handbollsproffset Jonas Källman. Dessutom hittar du ett par läckra recept på bland annat Gazpacho.
Ett sådant innehåll måste ju bara ut!

Så, ursäkta den lilla förseningen, och varsågoda till novembernumret.
Saludos med lite rosa hostmedicin!

Tur att kärleken lever vid broarna i världen! [Sid 22]

Snart är det jul!

Hälsar Anders Olow