Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

"På en bana som finca Cortesin vinner den bästa spelaren"

Göran Zachrisson var naturligtvis på Volvo World Match Play ChampiSonship och kommenterade för Viasat Golf. Både han och spelarna lovordade greenerna som vi berättade om i förra numret av Svenska Magasinet när vi intervjuade Finca Cortesíns greenkeeper. (
Göran Zachrisson var naturligtvis på Volvo World Match Play ChampiSonship och kommenterade för Viasat Golf. Både han och spelarna lovordade greenerna som vi berättade om i förra numret av Svenska Magasinet när vi intervjuade Finca Cortesíns greenkeeper. (
Englands Ross Fisher har fiskat efter en stor vinst under hela säsongen, kom nära på the majors, men tog slutligen hem en av de största titlarna inom golfen, Volvo World Match Play Championship med en 4/3 seger över amerikanske Anthony Kim på Finca Cortesín.


Av Anders Olow

28-årige Fisher vann den största titeln under sin karriär hittills, 750 000 euro i vad han beskriver som ”flawless golf”.

Lite av ironi dock att en Wentworth-baserad golfare vinner sin första World Match Play Championship så långt bort från London:
– Det hade varit trevligt om det varit på Wentworth, men allt utvecklas och Finca Cortesín är en sensationell golfbana.

I kampen om tredje och fjärde pris vann Robert Allenby över Angel Cabrera på 19:e.
Göran Zachrisson, svensk golfs nestor som golfkommentator var också där förstås. Alldeles innan söndagens finalsändning tog vi en kopp kaffe och jag frågade vad han tyckte om Finca Cortesín som bana.
– Det här är en otroligt fin bana, jag har nog inte varit med om bättre greener, säger han och berättar att han var här för ett år sedan då greenerna inte var så bra.
– De har inte bytt grässort, men de har lärt sig att hantera det som finns.
– Jag rekommenderar gärna ”grabbgänget” att åka hit.

Göran Zachrisson menar att Finca Cortesín är en typiskt modern bana, perfekt anpassad till TV-sändningar och byggd på en plats som inte skulle vara möjlig förr.
– På den här banan vinner den bäste spelaren, säger Göran Zachrisson och kliver i väg för finalsändningen.

Greenkeeper Ignacio Soto, som vi intervjuade i förra numret av Svenska Magasinet, fick mycket beröm också från spelarna.

Volvo World Match Play Championship återkommer till Finca Cortesín även 2010 och 2011.Ross Fisher vinnare av årets Volvo World Match Play Championship på Finca Cortesín i Casares. (Foto: ROSS KINNAIRD/GETTY IMAGES)
Ross Fisher vinnare av årets Volvo World Match Play Championship på Finca Cortesín i Casares. (Foto: ROSS KINNAIRD/GETTY IMAGES)