Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Här finns Solkustens nakenbad

Playa Cabopino
Playa Cabopino
Playa Cabopino Playa Cabopino ligger halvvägs mellan Marbella och Fuengirola. Den nästan halvmila naturiststranden är stor och bred och här är långgrunt. Stranden är markerad för naturister, men även textilare ligger här. Här finns också en strandrestaurang, Las Dunas bar. För att komma till stranden, följ skyltarna mot Puerto Cabopino och strax innan du når hamnen sväng höger in på en stor skogsparkering. Följ sedan vägen ner till stranden. När du kommer ner till Andys Beach restaurang ligger den skyltade naturiststranden åt höger.


Playa Cantarrijan
Playa Cantarrijan ligger mellan Nerja och Almunécar. Stranden är realtivt stenig och består av två vikar. Båda har restauranger, hyr ut solstolar och parasoll. Den större viken är en blandning av naken och textil, den andra viken är helt naturist. Vattnet är mycket klart och lämpar sig för snorkling och dykning.
Från Nerja på N340 är det väl skyltat, den 1,5 km långa vägen ner till stranden ligger alldeles före Cerro Gordo tunneln.

Benalnatura Beach
Benalnatura Beach ligger i en liten vik och är bara 150 meter lång, så du måste komma tidigt för att få en bra plats under de trånga sommarmånaderna. Bar, duschar och toaletter finns.
Stranden ligger 2 km väster ut från Benalmadena på kustvägen nedanför Flathotel. Håll utkik efter tydlig skylt.

Almayate beach
Almayate Beach ligger ca 4 mil öster om Málaga och 2 km väster om Torre del Mar. Intill naturiststranden, som har kiosk, solstolar och parasoller, ligger naturistcampingplatsen Camping Almanat med en uppvärmd pool och öppet året runt.
Både campingen och stranden är tydligt skyltad om man kommer ut från Torre del Mar på N-340A västerut mot Málaga.

 

Playa del Muerto
Playa del Muertos nakenstrand är ca halv kilometer av sand och sten och ligger 3 km väster om centrum Almunécar. Kör 2 km västerut längs strandpromenaden och parkera där vägen svänger inåt land. Stranden är skyltad här och du når den med en fem minuters promenad runt udden.

Playa de la Joya
Den ganska avlägsna nakenstranden La Joya ligger strax vid sidan av N340 kustvägen, ca 10 km sydost om Motril och strax förbi Torrenueva. Stranden är bara tillgänglig genom en stentrappa, och det finns inga serviceanläggningar.

Guadalmar
Guadalmar Nude Beach, mellan Málaga och Torremolinos. Efter slutet på kustvägen vid Los Almos fortsätt på stranden till golfbanorna och vidare i riktning mot Guadalmar. Ca 8 km öster om Torremolinos. Titta efter skyltar för Parador de Golf eller Guadalmar.

Cala del Pino, Maro
Bortom Nerja ligger Cala del Pino på botten vid en bergvägg som en del av Acantilados de Maro-Cerro Gordo naturområde. Vägen till stranden är en utmaning – undvik flip-flops. Även om det är mest stenigt finns en smal sandremsa. Vågorna kan gå höga och lämpar sig bra för surfing. När du kommer från Nerja på N-340, och passerat Maro, titta efter skyltar för Acantilados de Maro-Cerro Gordo naturområde och Cala del Pino.

Bra Nyckelord
Desnudo/a – naken
Desnudarse – att ta av sig kläderna
En pelota, En bola – spritt språngande naken
En cueros – in på bara skinnet
Textil – textilare, någon som inte är nudist

Länktips
www.nude-spain.com
[nakenstränder i Spanien]
www.andalucia.com/beaches/naturist.htm
[naturism i Andalusien]
www.naturismo.org
[spaniens naturistförbund]
www.naturistnet.org
[skandinavisk naturistportal]

Benalnatura Beach
Benalnatura Beach


Playa Cantarrijan
Playa Cantarrijan