Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

On tour fortsätter

Det finns många mysiga miljöer på Solkusten. Den här gatan hittade vi i Estepona
Det finns många mysiga miljöer på Solkusten. Den här gatan hittade vi i Estepona
I oktober inledde Svenska Magasinet sin granskning av kustkommunerna utmed Costa del Sol. Sedan dess har vi besökt Estepona, Torremolinos, Málaga, Fuengirola, Nerja, Almuñecar, Nueva Andalucia och Manilva. I juninumret som utkommer den 9 juni handlar det om San Pedro de Alcántara. Vi börjar snart komma halvvägs.


Av Ola Josefsson

Det har varit en intressant resa hittills. Costa del Sol är så mycket mer än de turistorter vi har läst om i otaliga resekataloger. Slående är alla de duktiga och driftiga svenska och skandinaviska företagare som vi har mött.
Målet med vår granskning är att ge information åt läsekretsen i vad som händer i kommunen vi besöker. Därför vill redaktionen tacka för alla tips vi hittills fått från er trogna läsare. Det värmer att ha er som uppgiftslämnare.
Speciellt roligt har det varit att publicera artiklar och nyheter över saker som tidigare inte har blivit omskrivna i vare sig svensk eller skandinavisk media på kusten. Att sedan andra medier därefter skriver om det som vi redan har berättat om tycker vi bara är kul. Det är festligt att vi kan upplysa tidningskolleger om vad som händer bland svenskar på kusten.
I höst fortsätter on tour-följetongen. Med nya besök och nyheter. Men redan i sommarens dubbelnummer för juli/augusti kommer nästa del. Då handlar det om våra mest besökta fritidshamnar utmed kusten.


Nerja är en riktig
Nerja är en riktig "pärla"