Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Swedbank Luxemburg storsatsar på Solkusten

Från i höst storsatsar vi på Solkusten, säger Lars Schröder, VD vid Swedbank Luxemburg S.A.
Från i höst storsatsar vi på Solkusten, säger Lars Schröder, VD vid Swedbank Luxemburg S.A.
Det händer en hel del i den lilla svenska bankvärlden inom private banking på Costa del Sol. I höst gör Swedbank Luxemburg en inbrytning på Solkusten. Samtidigt slutar hela personalen vid Handelsbanken och går över till den nye uppstickaren


Av Ola Josefsson

Swedbank Luxemburg S.A. som är en luxemburgsk bank och ett helägt dotterbolag till FöreningsSparbanken AB i Sverige räknar med att ha full verksamhet på Solkusten från den 1 oktober.

Kunder i Spanien
-Tidigare har vi inte haft någon aktivitet på Solkusten. Men många av de kunder vi har i Sverige inom bolagssfären är från och till i Spanien och vi vill kunna ta hand om dessa, säger Lars Schröder, VD vid Swedbank Luxemburg S.A.
Swedbank (Luxembourg) S.A. är en komplett Private Bank som etablerades i Luxembourg 1973. Deras verksamhet är inriktad på investeringsrådgivning och kapitalförvaltning för privatpersoner och för företagare med intresse av etablering och ägande av bolag utomlands.

Samarbete
Den nye uppstickaren kan bli en rejäl konkurrent till de övriga skandinaviska bankerna på kusten inom private banking. Enligt Lars Schröder kommer dessutom Swedbank att inleda ett samarbete med den spanska banken Cajamar.
-Våra kunder har också ett behov av det som vi kallar daglig bankservice. Därför ser vi det som en klar fördel att också kunna erbjuda sådana tjänster via ett samarbete med Cajamar.

Lämnar Handelsbanken
I skrivande stund letar Swedbank kontor i Marbellaområdet. Tidigare i år sökte Swedbank personal till sitt kontor på Solkusten via platsannonser.
Kommentarerna har varit få och informationen knapphändig men i maj blev det klart att Kent Schanke, Christina Bergstén och Olle Westerling lämnar Handelsbanken och går över till Swedbank Luxemburg S.A.

Från 1 juli

Trion är officiellt anställda vid Swedbank från och med den 1 juli, bekräftar Swedbanks VD Lars Schröder för Svenska Magasinet.
-Vi blir kvar på Costa del Sol och kommer att arbeta i synnerhet mot svenskar med en konkurrerande verksamhet till den som vi nyss har avslutat, säger Kent Schanke.

Personal från Luxemburg
Trots att hela den ordinarie personalstyrkan lämnat Handelsbankens kontor i Nueva Andalucia ska inte detta gå ut över bankens kunder på Solkusten, enligt Thomas Jacobsson, VD för Handelsbanken Luxemburg.
-Kontoret kommer att vara bemannat med personal från Luxemburg under hela sommaren. Så sett med kundögon ska det inte bli någon skillnad. Samtidigt är rekryteringsprocessen i full gång och vi räknar med att ha fast personal på plats från augusti.
Att de tre tidigare anställda sade upp sig kom som en blixt från klar himmel, enligt Thomas Jacobsson. I sådana här sammanhang, det vill säga inom den finansiella industrin, slutar man sin anställning den dag man säger upp sig.