Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Tennisnostalgi med Wilander i Marbella

Forna världsettan och Växjö TS-spelaren Wilander kommer till Marbella
Forna världsettan och Växjö TS-spelaren Wilander kommer till Marbella
The Nations Senior Cup i tennis är tillbaka i Marbella. Den 7 till 9 juli blir det stor tennisfest med nostalgiska ögonblick på centercourten vid Puente Romano i Marbella med ett helt koppel av tidigare världsspelare


Av Ola Josefsson

I september 2003 spelades Nationers Cup för seniorer i Marbella. Nu är det dags igen. Det är upplagt för härlig tennisnostalgi för alla tennisälskare på Solkusten.

Semifinalspel
Vad sägs om följande spelare i startfältet: Världsettan från 1988 Mats Wilander representerar Sverige tillsammans med Anders Järryd och Mikael Pernfors. Till Marbella kommer även John McEnroe, Aaron Krickstein, Sergi Bruguera, Yannick Noah, Henry Leconte med flera.
Det blir semifinalspel direkt. Den 7 juli möts Spanien och Sverige. Dagen efter spelar USA-Frankrike. Segrarna i de två matcherna möts den 9 juli. Samtliga matcher börjar klockan 18.

Uppvisning
Nationers Cup för seniorer ska ses som en uppvisningsturnering. Det blir tillfälle för de gamla storspelarna att träffas samtidigt som publiken får uppleva en och annan trevlig bollduell på det röda gruset på centercourten vid Puente Romano.
Hösten 2003 blev det ett par golfrundor på Solkusten för de svenska lirarna. Bland annat spelade Mats Wilander på Valderrama-banan.
Både Wilander och Mikael Pernfors bor i USA sedan flera år. Mats Wilander som vann franska öppna som 17-åring är Sveriges Davis Cup-kapten.
-Det blir mest motionstennis på hemmaklubben i Atlanta. Det är kul att träffa gamla kompisar vid sådana här tävlingar. Det har alltid varit en bra stämning bland oss, sa Mikael Pernfors i samband med förra besöket i Marbella.

Spanskt i Båstad
Blir det svensk nostalgitennis i Marbella blir det spansk stjärnglans över startfältet i sommarens Swedish Open i Båstad. Eller vad sägs om 2003 års Paris-vinnare Juan Carlos Ferrero. Lägg till Rafael Nadal och Carlos Moya och var och en förstår att det blir ett bra startfält i Båstadturneringen mellan den 4 till 10 juli.Sergi Bruguera och John McEnroe kommer också till Marbella
Sergi Bruguera och John McEnroe kommer också till Marbella