Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Kära läsare

Välkomna till ett nytt välmatat nummer av Svenska Magasinet. Många läsare har hört av sig till oss och bett oss skriva om tunnelbygget i San Pedro. ”Kan inte ni kolla vad det är som händer?” Och visst kan vi det.


Vår reporter Ola Josefsson tog med sig block och penna och knallade upp till kommunhuset i San Pedro Alcántara vid Plaza de la Iglesia för att träffa Carlos A. Puertas Cuéllar, teknisk direktör vid Marbella kommun. Det är han som sitter på alla ritningar. Det blir prat om grundvattenproblem och hur man ska få bort eventuella översvämmningshot. Samtidigt måste basstrukturen under mark i form av dagvatten, avloppsvatten och placeringen av dricksvattenledningar få sin lösning. Det låg ritningar utspridda över hela bordet, berättar Ola.

Det här är verkligen ett jätteprojekt. Resultatet av våra undersökningar hittar du längre fram i den här tidningen – med kartor, bilder och beskrivningar. Något exakt datum när tunneln ska stå klar får vi inte, även om Carlos A. Puertas Cuéllar hoppas på ett definitivt slutdatum någon gång i slutet på 2010.

Det är sådan intressant och informativ läsning som kan bli resultatet när ni som våra läsare hör av er med önskningar. Det är så en tidning som vår fortsätter att utvecklas – i samarbetet mellan läsare och tidningsmakare. Så ring gärna vår reporter Ola Josefsson, telefonnumret hittar du här bredvid. Han köper inte allt, men han är nyfiken.

Samtidigt vill vi uppmärksamma dig som företagare på vår vinjett ”På Stan”, där vi ger plats åt dig att berätta om nyheter i din affärsverksamhet, och vi sticker inte under stol med att vi då ”gynnar” våra annonsörer när det gäller utrymmet. Du är välkommen att ta kontakt med Gustavo Fernández, telefonnummer här bredvid, så berättar han lite mer om den ”dubbla effekten” du kan uppnå i din marknadsföring – artikel i ”På Stan” och annons.

Två sorters tidninsmakeri i samma tidning således – informativ, öronmärkt och tydlig. Alla har vi behov av båda. Läsare, annonsörer och tidningsmakare.