Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Och här ska Davis Cup-kvarten avgöras

12.800 ska rymmas på plaza de toros de Puerto Banús
12.800 ska rymmas på plaza de toros de Puerto Banús
Det ska målas, fejas och göras snyggt. I flera år har det förts diskussioner kring plaza de toros de Puerto Banús. Ska det bli shoppingcenter, kontor, bostäder eller ska det helt enkelt rivas. Nu blir det spelplats för den anrika tennisturneringen Davis Cup och kvartsfinalen mellan Spanien och Tyskland 10 till 12 juli inför 12.800 åskådare.


Av Ola Josefsson

Det är fjärde gången som en Davis Cup-match spelas i Andalusien. I Sevilla 2004 svarade USA för motståndet, 2000 i Málaga var det kvartsfinal mot Ryssland och 2003 var det semifinal mot Argentina i Málaga.

Evenemanget på tjurfäktningsarenan i Puerto Banús stöds ekonomiskt till hälften av regionalregeringen och ministeriet för turism, handel och idrott.

Luciano Alonso, talesman för departementet säger att evenemanget ger en ”god turistimage åt Marbella och kommer att förstärka känslan att Andalusien är en plats för stora evenemang”.
Att Tyskland står för motståndet är positivt för den spanska turismen då Tyskland är den näst största utländska marknaden för Andalusien.

...men Rafa har en bit kvar upp till Manuel Santana

När Rafael Nadal slog in matchbollen mot serben Novak Djokovic i Masters 1.000 i Monte Carlo den 19 april betydde det grustitel nummer 23 och totalt 34 för Mallorcasonen. Men ännu har han långt upp till Manuel Santana.

Det var en härlig känsla att se den forne världsettan Manuel Santana blicka ut över centercourten på Club de Tenis Puente Romano i Marbella under WTA-turneringen i april.
Manuel Santana är Spaniens svar på Sven Tumba. Om Tumba gjorde golf till en folksport (?) i Sverige bidrog Santana till dagens spanska tennisarmada.

Före 1965 var tennisen en mycken liten idrott i Spanien. Med sina framgångar breddade en av Spaniens folkkäraste idrottsmän intresset för tennis. 1965 hyllades han som nationalhjälte i sitt hemland och tilldelades "Isabella-medaljen" av landets ledare, Francisco Franco.

Under 14 säsonger vann den Madridfödde Manuel Santana 92 Davis Cup-matcher för Spanien.
I historieböckerna hittar vi även resultatet 3-2 till Sverige när ”blå-gult” slog Spanien 1958 i Barcelona och en 20-årig Manuel Santana gjorde sitt andra framträdande på spansk mark i Davis Cup-sammanhang. Den gången hette de svenska hjältarna Ulf Schmidt och Jan-Erik Lundqvist. Manuel Santana vann i Båstad 1962, 1965 och 1969. Santana upptogs 1985 i International Tennis Hall of Fame.
Sedan 1997 driver han Manolo Santana Racquets Club i Marbella.Manuel Santana
Manuel Santana