Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Svensk företagare berörs av tunnelbygget

Patric Nilsson och företaget Golfservice är ett av de företag som berörs av vägarbetena genom San Pedro
Patric Nilsson och företaget Golfservice är ett av de företag som berörs av vägarbetena genom San Pedro
Ett barndagis har fått stänga då gräsmattan och lekplatsen försvann då vägen skulle breddas. En bensinmack stängde nyligen.


Patric Nilsson på det svenska företaget Golfservice är en av dem som har drabbats hårt. Golfservice hade tidigare sitt huvudkontor i den båge eller arkad som finns vid södra infarten till San Pedro. När tunnelprojektet startade valde man att öppna ytterligare ett kontor i Nueva Andalucia.

-Det ångrar vi inte idag. Vi är glada över att vi tog det beslutet. Här är det lättare för våra besökare att stanna och de har ökat i antal. Som det är nu använder vägarbetarna vår lilla parkering vid bågen så det är nästan omöjligt för våra besökare att stanna till där, säger Patric Nilsson som efterlyser bättre information från kommunen.
-Vi har knappast fått någon information alls. Det mesta bygger på rykten som att ett visst vägavsnitt ska stängas, så mycket mer vet vi inte.

Bara ett stenkast från Golfservice kontor vid infarten till San Pedro ligger Guadalmina golfbana. På platsen genomförs det just för tillfället ett stort projekt som inneburit att golfhålen nummer 11 och 16 på Guadalmina norra har blivit ”amputerade”.

Här ska det byggas nya rondeller på varsin sida om kustvägen, nya tunnlar med två körfält åt vardera hållet. Det byggs även på– och avfarter för körriktningsbyte. Golfspelarna får en egen tunnel.
-Som det nu är känns det väldigt rörigt. Vi ska försöka att hålla vårt kontor öppet så länge vi kan, säger Patric Nilsson vid Golfservice.