Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Kära Läsare

Våren är här. Fler och fler ljushyade människor i piké, shorts och knappt märkbar gåshud syns på paseon. Till och med solstolarna på stranden har ställts ut och några enstaka alltför entusiastiska soldyrkare har legat lite för länge i solen.


Under helgen är det åter igen lite trivsam trängsel på strandpromenaden när familjerna är ute med flera generationer i taget. På krogstråket putsas och fejas det på flera håll.

Det ligger förberedelse i luften.

Sånt känns skönt i ekonomiska kristider. När tidnings- och TV-rubriker dagligen rapporterar i stora bokstäver om nedläggningar och arbetslöshet och att ”det ska bli ännu värre”, då trotsar den lilla människan experternas analyser.

Det ligger en behaglig tillfredsställelse att se den lille butiksägaren måla om sina innerväggar, putsa fasaden och polera sin skylt mot gatan. Att varje morgon när solen stiger upp ur Medelhavet och man är på väg till jobbet se gatsoparna göra rent på trottoarer och gatukanter, att se caféägarna lyfta ut bord och stolar, torka av stenläggningen utanför och sätta fram dagens menyer kritade på svarta griffeltavlor, att se turistshoparnas handlare dra upp jalusierna och ställa ut ställen med stråhattar, vykort, röd-gula badlakan med tjurar på och dagsfärska tidningar till alla engelsmän. Att se den morgonpigge joggaren med sina stora hörlurar hålla det löfte han gett om att hålla sig i trim.

Nånstans mitt i den stora globala världskrisen visar den lilla människan hopp. Ett vardagligt motsträvigt hopp. Jag målar min krog och sätter ut min meny oavsett hur stora krisrubrikerna är. Det är inte alltid lätt och den dåliga ekonomin drabbar alla, men ”det här är mitt liv oavsett”.

Således - Låt mig frambringa en homage till den lilla människan som kämpar på i livet och vet att ta vara på det.

Våren är här och det ligger förvisso förberedelse i luften...
Välkomna till Svenska Magasinet!

Önskar Christer Melkerson