Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Några penseldrag från den ljusa sidan

På väg. Olja på duk
På väg. Olja på duk
Han hämtar motiv från livet på den andalusiska landsbygden. Den beskrivs som varm och skön, en kryddigt, väldoftande utställning med mycket Medelhavssol. Under påskveckan ställer Per-Olof Rosén ut sina verk på Galleri Borregården på vackra Österlen. Planeringen är också i full gång på Solkusten


Av Ola Joefsson

-Jag har kontakt med ett par gallerier i Málaga och hoppas på utställning någon gång under hösten 2008 till våren 2009. Henarte i Málaga är ett trevligt galleri, säger Per-Olof.

Per-Olof Rosén har tidigare varit bosatt på Änglagård utanför Ulricehamn, där filmen med samma namn spelades in.
-Filmen spelades in på gården där jag bodde och jag blev bekant med Colin Nutley under filminspelningarna. Det var lika stor omställning att lämna Stockholm för Ulricehamn som det blev att lämna Sverige för Spanien.

De senaste åren har Per-Olofs utställningar haft teman som ”Från Änglagård till Andalusien”, ”Mitt Andalusien” eller ”Apotekarnas trädgård”.
Per-Olof Rosén bor i Trapiche ovanför Vélez Málaga. Utsikten är hänförande med bergen runt omkring och årstidernas olika färger.

Per-Olof konst har skiftat genom åren. Från symboliken, kaos ställt mot ordning, handlar det nu om livet och spanska seder.
Tidigare var det tungt med kaotiska landskap och lidande människor, i mindre fragment på dessa konstverk hade han målat in något positivt som en grönskande fridfull idyll som visar att det finns ett hopp för mänskligheten.
Nu lyfter han fram det ljusa, det spanska klimatet, kulturen, traditionerna, festerna, vinet och livet på landet som sätter sin prägel på målningarna.Per-Olof Rosén, född i Stockholm 1944, började som byggnadsarbetare, studerade på Konstfack 1960-64, konstnär på heltid sedan slutet av 60-talet, närmare 50 utställningar, representerad på museer och i offentlig miljö. Har bott och arbetat som konstnär i
Per-Olof Rosén, född i Stockholm 1944, började som byggnadsarbetare, studerade på Konstfack 1960-64, konstnär på heltid sedan slutet av 60-talet, närmare 50 utställningar, representerad på museer och i offentlig miljö. Har bott och arbetat som konstnär i