Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Elins bokrecension på ”Fika för vänner”

”Chokladtröst med vispad grädde”, nog tröstar det så här i vinterkylan på Solkusten. Den underbara receptboken ”Fika för vänner” av Linn Larsson, är en fantastisk presentbok som verkligen uppmuntrar både till att baka och till att bjuda in vänner på mysiga fikastunder


Av Elin Petersson

”Fika för vänner” är indelad i härligt titulerade kapitel utifrån de tillfällen då vänner på ett eller annat sätt träffas: ”Telefonfika”, ”Kura i soffan”, ”Hjärtetröst”, ”Vinterpicknick”, ”Present-gott”, ”Lyxig långfrukost”, ”Överraskande besök” samt ”Efter söndagspromenaden”.

Jag har provbakat flera av recepten hemma, med spanska ingredienser och betyget har varit fem av fem vid samtliga tillfällen. Linns recept är enkla, snabba att fixa och de flesta har inga konstigt exotiska ingredienser utan de här recepten klarar nog de flesta, utan krångel!

Linn tar till och med fram färdiga mixpaket, som till exempel morotskaksmix, när hon får oväntat besök, simsalabim så står det en härlig kaka på bordet med en speciell Linntouch som förgyller fikat. Här i Spanien är det svårare att få tag på de färdiga mixpaketen, men hos våra internationella matbutiker längs med kusten finns en hel del att välja mellan.

De underbara recepten med namn som ”chokladtröst”, ”underbara potatisbakelser”, ”digestivesmulpaj med blåbärskräm” och ”cappuccinotårta med fluff” är vackert ackompanjerade av aptitretande fotografier av framför allt Jimmie Lannér, motiverar att ställa sig och baka något snabbt på en helt vanlig måndagskväll, när man väntar goda vänners sällskap.

”Fika för vänner” är utgiven hos Prisma och kan enkelt beställas till ett lågt pris via internetbokhandlarna.