Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

40-talet anställda stämmer FixTelecom

I maj varslades cirka 40-talet anställda vid telecombolaget FixTelecoms kundservicecenter i Málaga. Flera av de uppsagda är svenskar. Nu stämmer de företaget


Av Ola Josefsson

Ingen lön på två månader och sedan plötslig uppsägning. Det blev resultatet i maj för runt 40 anställda vid telecombolaget FixTelecom i Málaga.

”Inte gått rätt till”
-Det jäser bland de tidigare anställda. Alla som arbetat vid kontoret i Málaga har blivit felaktigt uppsagda. Det har inte gått rätt till, säger en av de många svenskar som varit anställda vid företaget.
Flera av svenskarna, de flesta i åldern 20 till 35 år, blir ställda på bar backe. Ett 40-tal har skrivit under en fullmakt via advokat som nu stämmer företaget FixTelecom som sedan den 12 januari ingår i gruppen Unofon Group Ltd, med huvudkontor på Jersey.

Utebliven lön
-Alla står bakom stämningsansökan, säger en av de tidigare anställda till Svenska Magasinet.
-Vi har blivit överkörda, uppsägningen har inte blivit skött på rätt sätt, säger en rejält upprörd svensk kvinna. Vi har inte fått lön på två månader. Nu blir det en rättsprocess.
De anställda har gång på gång fått muntliga besked på att pengarna skulle ha varit skickade. Men några pengar har inte kommit.

Stor uppståndelse
Tisdagen den 24 maj var det stor uppståndelse vid företagets lokaler på Calle Bodequeros 21 i Málaga. Norsk tv var på plats samtidigt som de varslade försökte få någon som helst information från företagsledningen.
-Informationen har varit knapphändig och det berör väldigt många, säger en av de varslade.
Svenska Magasinet har upprepade gånger, utan framgång, försökt nå den platsansvarige vid kontoret i Málaga samt en av beslutsfattarna till nedläggningen.