Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Designskola: "Vid kris letar företagen efter välutbildad personal”


"En påbyggd utbildning ligger rätt i tiden", säger Manuel Espinoza, t.h, som är direktör för designskolan i Málaga
IDAM är en nyöppnad designskola i Málaga. Den 5 januari börjar de nya designutbildningarna inom grafisk design, interiör och mode.


-Det sägs att det är ekonomisk kris i världen. Under tider av kris letar företagen efter duktig personal som är välutbildade. Så en påbyggd utbildning ligger rätt i tiden, säger Manuel Espinoza som är direktör för designskolan.
Designskolan IDAM ligger nästan granne med Málagas katedral. Manuel är född i Chile, uppvuxen i Schweiz och ser sig mer som schweizare än chilenare.
-Vi kommer med ett nytt koncept inom design och studenterna är väldigt intresserade av våra utbildningar. Vår filosofi är också att marknadsföra oss på olika platser, även på facebook, berättar Manuel Espinoza.

Undervisningen som sker under dagtid från 9 till 15 är på engelska och lärarna kommer från hela världen.
-Undervisningen är också organiserad på så sätt att de olika grupperna möts regelbundet och lär av varandra. Det finns basprogram som kan byggas på med många andra kurser, berättar Manuel Espinoza som också betonar att eleverna får en inblick i det spanska livet som kokar i Málaga.
-Lägg till tre timmars spanskundervisning på fredagar, det ingår i kursutbudet.

Det finns även kortare kurser som exempelvis fotodesign på fem veckor. Du kan även kombinera med filmtema och teater. Det kommer direktörer från filmbolag och teatrar till skolan och föreläser.
-En designskola får aldrig stå stilla i utvecklingen, det ska vara nya vinklingar och aktiviteter varje dag som inspirerar eleverna.

Designskolan IDAM är en ackrediterad skola vilket betyder att du som elev är berättigad bidrag som om du skulle studera vid ett universitet.
-Vi hjälper eleverna på alla sätt även när det gäller att hitta studentbostad, säger Manuel Espinoza till sist.