Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Citron café med en svensk touch

Caféet var precis vad som saknades, ett Svenskt café i Málaga, säger Nanna Tommola. I bakgrunden syns en gammal Svensk volvo pv-brandbil
Caféet var precis vad som saknades, ett Svenskt café i Málaga, säger Nanna Tommola. I bakgrunden syns en gammal Svensk volvo pv-brandbil
Ta en titt i menyn. En meny som är uppbyggd efter svenska framgångssagor som Björn Borg till ABBA och Hasselblad. Citron Café slog upp portarna i somras på Plaza de la Merced några stenkast från Picassos födelsehem


Av Ola Josefsson

Nanna Tommola, 37, är en driftig Stockholmstjej som efter språkstudierna i Málaga blev kvar. Hon har startat upp inte mindre än fem restauranger och barer sedan 2002.
-Efter att ha läst spanska i Málaga var det naturligt att dra igång något. Det har gått rasande fort och samtidigt varit väldigt kul, säger Nanna.

Hon utarbetar menyer och bestämmer upplägg bland mycket annat. På restaurang Citron som ligger 20 meter från caféet jobbar inte mindre än åtta kockar.
-Caféet var precis vad som saknades, en svenskt café i Málaga. Det var meningen att restaurangen som jag och min pojkvän drog igång 2002 skulle bli café men vi hade sådan tur med utvecklingen och att få tag på bra kockar så det blev restaurang istället.

Oh nej, kanske någon tänker. Ytterligare ett café på Solkusten med svenska flaggor. Men faktum är att Citron café kör med en diskret svensk stil. Inga svenska flaggor utan en stor bild i bakgrunden på en svensk brandbil fotograferad på Stockholms brandkårsmuseum.
Kanelbullar, wienerbröd, morotskaka, chokladtårta och här serveras lättare luncher som pastasallad, kycklingsallad, köttbullar, skagen och räksmörgåsar.

På kvällarna under helgen är det mer barstuk än café. På torsdagar kommer Patrik Nilsson på besök, svensk dj i Málaga. Spanjorerna hittar också till Citron café när de strosar runt i gamla stan.
-De gillar vårt upplägg, försäkrar Nanna.