Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

En träff i skidliften – så fick Harriet jobb i Sotogrande

Harriet E. Högström Boije
Harriet E. Högström Boije
På hästpolo träffar man många trevliga människor så det blir polomatcher flera gånger i veckan under sommaren, säger Harriet E. Högström Boije, svensk mäklare i Sotogrande sedan slutet av 1970-talet.


Av Ola Josefsson

Hennes mammas morbror var med i Stockholm när Sveriges huvudstad fick arrangera hästtävlingarna vid sommar-OS 1956. Stockholm fick ryttarspelen då OS gick i Melbourne men på grund av karantänbestämmelserna fick Stockholm hästtävlingarna.
Hon kan sitt Sotogrande på sina fem fingrar och guidar Svenska Magasinets on tour-team i området.
Något golfspel har det aldrig blivit för Harriet. I stället har det kommit att handla om hästsport och alpin skidåkning. Jo, du läste rätt. I en skidlift i Sierra Nevada fick hon nämligen erbjudandet om att börja jobba som mäklare i Sotogrande…
Harriet E. Högström Boije berättar:
”Jag träffade en spanjor i liften som frågade ut mig om allt. Nu ska du lyssna, sa han, och så erbjöd han mig ett arbete i Sotogrande. Var ligger det, sa jag. Senare reste jag till Madrid och sökte upp honom och erbjöd mig att ta jobbet. Så jag kom till Sotogrande 1977, 23 år gamal”.

Dopningskontrollant
Vintern tillbringade hon i Granada och sommaren i Sotogrande. Skidåkning ligger henne varmt om hjärtat och hon kom till den sydspanska skidorten redan 1975. Sotogrande kändes lite ödsligt vintertid, bättre fart i Sierra Nevada där Harriet fick uppdraget att ingå i dopningkommittén när alpina väldscupen kom på besök.
-Jobbade i dopningskontrollen och vi kastade lott om vilka som skulle kontrolleras, minns Harriet.

Ultimatum
Men hennes uppdragsgivare gillade inte hennes utflykter till Sierra Nevada och satte ett ultimatum: Reser du dit igen så har du inget jobb kvar. Harriet stannade i 14 år innan det blev ett kort avbräck som headhunter för ett franskt multinationellt företag som skulle bygga vid Marbella. Efter bara ett år där var hon tillbaka i Sotogrande och startade eget med kontor i hamnen.
-Nu arbetar jag hemifrån med kontoret i bostaden. Jag jobbar som översättare och har ett stort kontaktnät med hantverkare.
Från bostaden har hon en fantastisk utsikt mot Medelhavet, Guadiarofloden, hamnen och vackra strandklubbar. Hon tvekar inte en sekund när hon betygsätter Sotogrande som kustens pärla.