Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Kära läsare

Sitter Du på flyget från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn? I så fall ber vi att få önska dig varmt välkommen till vårt hem, Costa del Sol, på den spanska Solkusten.


Det är här vi lever och arbetar året runt, vi och tusentals andra svenskar med oss. Vi har tidning, hyrbilsföretag, mekaniska verkstäder, restauranger, bokhandlar, butiker, kontorsföretag och en hel rad viktiga föreningar och träffpunkter.

Företagen är ju i första hand tänkta som vinstdrivande rörelser, men på köpet har man fått en näst intill konsulatliknande status med ett mycket stort socialt och kulturbevarande ansvar. Det är en av anledningarna till varför vi andra svenskar gör vad vi kan för att ge vårt stöd tillbaka, även om kvalitet i service och produkt alltid är och har varit den avgörande faktorn.

Varför valde då vi att ta steget från de två veckorna på sommaren, till ett, för många, året-runt-boende här i Spanien? Klimatet är klart en viktig del i det hela, men långt ifrån den viktigaste. På vintern, i februari, när vinden står på och regnet vräker ner, då kan man allt få snölängtan ibland, men så blir det dags att äta en bit mat och smakerna fyller oss med just det vi alla valt att flytta till... Ett färgstarkt land, rikt på smaker, aktivitet, kultur och upplevelser.

I detta, något bantade sommarnummer, ger vi Dig som sommarspanjor ett smakprov på vad vårt hem har att erbjuda året runt. Smakprov på färger, upplevelser, mat och mycket annat. Kanske är det några av er alla som, precis som vi gjorde en gång för många år sedan, kastar loss och flyttar ner när vintermörkret sänker sig över Moder Svea och livet börjar gå i stå?

Ta det varligt i solen och tänk på att ta strändernas flaggning på allvar, så kan jag näst intill garantera en fantastisk upplevelse på vårt Costa del Sol.