Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Beachlounge i San Pedro: Dennis satsar på inslag från hela världen

Dennis Wellerfors är manager på Beachlounge
Dennis Wellerfors är manager på Beachlounge
Dennis Wellerfors började sitt liv i Spanien med att köra motorcross i Alicante. Men en fotskada stoppade karriären samtidigt som flickvännen fick jobb på Costa del Sol. Nu är han mångsidig medarbetare vid Beachlounge & restaurant på San Pedros strandlinje


Av Ola Josefsson

Dennis Wellerfors var kökschef på restaurang Pravda i Puerto Banús innan han blev pappa och familjen för ett kort period flyttade till Sverige och han fick jobb på Lunds akademiska golfrestaurang.

Tillbaka
Nu är familjen tillbaka på Solkusten. Flickvännen fick gamla jobbet tillbaka och Dennis funderade på vad han skulle göra tills han hittade en trevlig strandrestaurang som ligger på San Pedros strandlinje.
Tidigare Flamingo Beach har blivit Beachlounge med Halmstadssonen Dennis Wellerfors som alltiallo efter att ägarna gett honom förtroendet att axla ansvaret.
-Helst vill jag köra motorcross i Spanien men säsongen varar bara tre till fyra månader.

Går det att leva på motorcross?
-Jo då. Det finns prispengar i motorcross i Spanien så med en hyfsad säsong strömmar det in lite pengar, säger 28-åringen som nyligen var på Room i Puerto Banús strax efter återflytten från Sverige.
Drömmen har varit att ha något eget. Och så känns det nu när han har fått förtroendet som manager att driva beachlounge.

Vad hamnar helst på tallriken?
-Spanjorer vill ha sin paella eller friterade fisk vid havet men vi satsar även på gravad lax, toast Skagen, anklever och olika inslag från hela världen. Här ska finnas något för alla.
Dennis Wellerfors är noggrann att betona att beachlounge inte är något lyxställe. Hit kommer besökarna som de är, och för att vara sig själva. Han tänker också köra igång cateringverksamhet på så sätt att han lagar maten på platsen där festen eller middagen ska vara.
Ett aktat namn inom restaurangkretsar i Puerto Banús är kökschefen Mike Cameron som numera finns på beachlounge vilket borgar för god och vällagad mat.