Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

En egen strand på Solkusten

San Roque kommun har många ödsliga stränder
San Roque kommun har många ödsliga stränder
Fullpackade stränder och massor av semesterfirare. Kan man hitta en egen strand på Solkusten? Svaret är ja. Men var beredd att åka med bil en bit, klättra nedför klippor, men det är värt besväret.


Från Nerja till Salobreña i öster eller mellan Estepona till Gibraltar i väster kan du ha tur och hitta en egen strandremsa. Nakenbad vinner i popularitet och det finns officiella nudiststränder vid Almuñecar, Torre del Mar, Málaga, Benalmádena, Marbella och Estepona.
Det kan tilläggas att stränderna håller bra kvalitet även om en del stränder spolades ut i havet vid de häftiga stormar som drog över kusten i vintras. Costa del Sol går emot tendensen i hela Spanien och får ytterligare två stränder i år med blå flagga, vilket är tecknet på hög kvalitet.
I år är det 17 stränder på Solkusten, mot 15 förra året, som får flaggan från Nerja i öst till Manilva i väst. Málaga är därmed den enda provinsen i Andalusien som utökar antalet högkvalitativa stränder. I hela Spanien är det i år 49 stränder färre som får skylta med den blåa flaggan.

 Den klippiga kusten mellan Nerja och Almuñecar bjuder på små paradisvikar
Den klippiga kusten mellan Nerja och Almuñecar bjuder på små paradisvikar