Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

19-årig tävlingsryttare hoppas på grisfest

Tävlingsryttare, ridlärare och beridare, numera har Alexandra Muhr även restaurang. Till höger mamma Eva Muhr (Foto Johan Tingå)
Tävlingsryttare, ridlärare och beridare, numera har Alexandra Muhr även restaurang. Till höger mamma Eva Muhr (Foto Johan Tingå)
Hon tog studenten vid Svenska skolan i Fuengirola i fjol. Hon jobbar som ridlärare och beridare på Solkusten samtidigt som hon är tävlingsryttare i hopp. Nu driver tjejen från Nacka som ännu inte är fyllda 20 dessutom restaurang


Av Ola Josefsson

Restaurangen heter El Tranco och ligger mycket vackert vid finca El Cartujano, i Las Lagunas i Mijas kommun på gränsen till Fuengirola. Nu hoppas Alexandra Muhr och delägarna Petronella och Antonio Franzetti att restaurangrörelsen ska bidra med ett positivt kapital till tävlandet.
-Det är svårt att ta sig fram, det är väldigt dyrt och det krävs en bra häst, säger 19-åringen som har Malin Baryard som favorit.
En häst för internationella tävlingar kostar mellan 400.000 till 500.000 kronor. En topphäst kostar mellan 3 och 4 miljoner kronor

Nya idéer
Alexandra Muhr har jobbat med hästar så gott som varje dag hela det vuxna livet. Hon tävlar internationellt och i Spanien och det har gått bra. För ett år sedan köpte hon sig en egen häst, Neronie. Det blir tävlingar så gott som varje helg, två till tre dagar i veckan går åt för tävlingar.
Med sex anställda ska hon få det att funka. Hon hoppas kunna få in lite extra på kontot så att hon kan fortsätta med ridning.
-Jag har spånat på lite nya idéer och så hittade jag det här stället när jag var och tittade på en häst. Jag fick frågan om jag visste någon som ville hyra baren som ligger på finca El Cartujano.

Alla dagar
Med restaurang El Tranco återvänder Grisfesten till Costa del Sol. I varje fall hoppas Alexandra det. Det lär bli sangria och grillning, sena kvällar med levande musik som flamenco och annan spansk musik.
-Jag vill försöka blanda lite med temakvällar, det ska vara avslappnat och skönt.
I början räknar Alexandra Muhr att det blir lunch och middag alla veckans dagar, från morgon till kväll.
-Vi ska pröva detta och jag ska försöka att hålla igång med tävlingar så mycket jag hinner…