Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Kära läsare

Bekvämt i värmen, men kanske bättre gå under paraply
Bekvämt i värmen, men kanske bättre gå under paraply
Golf är som bekant ett spel som många tror utövas av de rika. Tiger Woods exempelvis hur mycket pengar har inte han, dessutom har han en flott våning på Strandvägen i Stockholm.

Vad angår det oss på Costa del Sol, även ”Golfkusten kallad”. Jo, förmögenhetsskatten ska troligen tas bort här i Spanien snart, så alla de som inte vill att någon skulle få veta hur rika de är, kan snart lugnt spela golf. Det är t.o.m. så att de kan göra det med stil. Flera golfbanor erbjuder två, som spelar tillsammans att inom priset för deras två greenfees få disponera en golfbil, och eftersom sommarens greenfees är lägre än vinterns kan vi tala om att det blir billigare för de två att spela då, även inklusive bil.

Så varför tveka?

Jo, för att golfbilar är farliga. De kan förkorta livet med upp till 5 år, särskilt om man är en skicklig spelare. Men inte på påkörda spelare på banan, utan på den som kör och hans eller hennes medpassagerare. Det finns nu vetenskapliga undersökningar som visar det. Hur de visar det är såhär: Golfspelare som regelbundet går sina arton hål lever i genomsnitt 5 år längre än de som inte gör det. T.ex. folk som inte spelar golf alls, för att de inte vill visa hur rika de är, eller de som alltid åker golfbil, för att visa just det. Allra längst lever naturligtvis de som bär sina klubbor (14 st.) över axeln, åtminstone borde det väl vara så. Hur mycket längre lever då de caddies som man ser på stora tävlingar med världsstjärnor? De lever naturligtvis längst av alla eftersom de slipper stressen i puttandet och kotförskjutningarna av svingandet.

Begreppet ”golfänka” 

får härmed en helt ny betydelse. Golfänkan är en kvinna som på grund av golfens hälsobringande verkningar överlever sin man, som inte spelar golf utan i stället städar, lagar mat, går ut med hunden och sköter trädgården. Att han ändå lever så länge som han gör beror på att han inte får låna bilen och alltså måste gå till fots och handla. För att passa in bland hustruns vänner använder han ofta en gammal golfbag på hjul att dra hem maten och vinet i, men det hjälper ändå inte i längden. Han har ett socialt handicap säger man på golfklubben, som den gången golfarna var hemma på fest och någon talade om svingen.
Då lade sig mannen i samtalet genom att hävda att ingen var bättre än Benny Goodman.
Men den populäraste låten på golfklubben är naturligtvis ”Teach Me Tiger”.

Glad sommar!

Christer Melkerson