Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Sommarmode 2008: Korta shorts, mönster och blommigt

Räkna med mycket minishorts på gator, torg och stränder i sommar
Räkna med mycket minishorts på gator, torg och stränder i sommar
Med försommar och sommar ändrar modet sin karaktär. Hur ser det ut inför sommaren 2008?


Av Petra Sundqvist

På damsidan kommer det vara mycket mönstrat, från mörka till ljusa mönster i olika former. Framförallt är det tjocka mönster med inslag av ljusa bakgrundsfärger som orange, gult och rosa. Framförallt så ska färgerna vara ljusa i synnerhet på toppar.
Plagg som förväntas bli stora är minishortsen, gärna med hög midja. I jeansmodet har det varit stuprör som varit inne ett bra tag, men nu gör de utsvängda jeansen comeback, även med hög midja.
Ballongkjolar, tunikor, markerande axlar är något som kommer att finnas mycket av framöver.
På både dam- och herrfronten ser vi också allt mer T-shirts med tryck. Ofta är det ett tryck mitt på T-shirten eller på ryggen.

Klänningar
Klänningar i helhet har kommit tillbaka allt mer och fler använder det idag. För några år sen var det ett klädesplagg som höll på att trilla bort och fler använde sig av linne, byxor och kjolar.
Till glädje så kommer detta plagg återigen tillbaka från förr och nu finns det på nytt många kända designers som snappat upp detta. Man vill återigen få inslag från förr och därför är klänningarna i sommar blommiga. Det ska vara stora blommor i olika färger.

Herr
Det är inte bara T-shirts med tryck som är populärt utan de ska också vara urringade i olika färger, ofta lite seglaraktigt. Tjocka mönster syns på herrsidan på exempelvis sommarshortsen. Shortsen kommer att vara i starka färger.
På cat walken ser vi just nu män med kavajer som blir allt tajtare. Förr var det endast på fina fester som man såg män i kavajer med nu har det blivit mode att ha även ha dem till vardags.
Allt fler väljer att köpa kavajer. Det är många filmstjärnor som sättet detta mode och väljer att ha kavaj i olika sammanhang.

Når kunden
Designers vill nå ut med känslan att det ska vara lätta, häftiga kläder som inspirerar människor. Det finns olika köpare av kläder. De som genast prövar nya stilar och sedan har vi eftersläntrarna som köper kläderna bara för att andra gör det. Det är alltså genom denna process som en viss modestil kommer och allt fler upptäcker den.