Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Träningskamp Marbella: Ge dig ett nytt och friskare liv på semestern

Kom i superform i sommar
Kom i superform i sommar
Löpning eller stavgång på stranden till soluppgång. Ett spinningpass eller en skön stund i gymmet eller en tur i bergen. I sommar kan du semestra smart på Solkusten. Vad kan vara bättre än att tajta till kroppen och komma i superform – som familj


Av Ola Josefsson

Det kallas för årets smartaste semester, satsningen som görs på Centro Forestal Sueco i Marbella. Bakom satsningen ligger Anopic, ett företag med lång erfarenhet av operationssjukvård med inriktning mot ortopedi och ryggkirurgi.
-Vi har samarbete med Clinica Sankta Elena i Los Alamos utanför Torremolinos där vi opererat över 100 patienter med nack- och ryggproblem. Efter operationen har patienterna fått rehab och träning på Centro Forestal Sueco och erfarenheterna är mycket goda, berättar läkare Olof Andreen och specialist i ortopedi och ryggkirurgi.
Hustrun Elisabeth är utbildad livsstilscoach och narkossköterska och tillsammans har man utarbetat Anopic Training Camp Marbella Spanien.

Utmärkt träningsprofil
-Vi tycker att anläggningen CFS är så fin och borde utnyttjas bättre under sommaren och därför har vi hyrt in hos där under några juli- och augustiveckor. Vår övertygelse är att motion är bra i alla dess former och att varierad träning är den bästa träningen.
Centro Forestal Sueco har en utmärkt träningsprofil och är starka på klimatvård. Det finns andra ställen som Tunisien och Kanarieöarna men ingen av dessa anläggningar slår CFS i Marbella, enligt Olof Andreen.
-Det är lerinpackning, spa, aramoterapi och jag vet inte vad. På CFS är det inte i första hand bubbelpooler utan träning och rehab som ger bästa slutresultat.
Tidigare har man varit skeptisk mot att exempelvis reumatiker ska utöva lätt styrketräning. Nu börjar man ändra inställning.
-På fyra veckor bygger folk muskler och blir starkare och mår bättre.

Svenska tränare
Med vid träningskampen i Marbella finns engelsktalande personliga tränare från Málaga. Från Sverige kommer Seth Ronland med personlig tränarexamen från USA. Seth är gymägare, personlig tränare, kostkonsult och föreläsare. Han har tagit SM-guld i Athletic Fitness 2005-2006 och silver i fjol, samt silver i BodyFitness 2005. Med till Marbella kommer Seths sambo Johanna Heide som tävlar i bodyfitness.
-Konceptet med träningskampen i Marbella är nytt och det ska bli spännande och se intresset. Semester med garanterad sol och värme måste ju vara den perfekta träningsresan.
-Innan träningskampen får du ett formulär där du anger vilka aktuella problem du har. Vid ankomsten gör vi en läkarundersökning och kontroll av vår sjukgymnast.

Personliga förutsättningar
Här träffar du din tränare för genomgång av träningsprogrammet. Om du önskar genomförs en riktad hälsokontroll där bland annat blodfetter, blodsocker, beräkning av andelen kroppsfett, blodtryck och maxpuls samt konditionstest ingår. Träningen planeras helt efter dina personliga förutsättningar, mål och önskningar.
-All träning planeras helt utifrån dina personliga förutsättningar.
Personligt dietprogram och kostprogram ingår med en välkomponerad och balanserad helpension med frukost, lunch och middag samt två mellanmål inklusive vatten, nyttig skandinavisk mat med intressanta och läckra inslag från Spanien och Medelhavet. Boende på CFS plus helpension ingår i priset eftersom kosten har stor betydelse för träningsresultatet.
-Och så blir det proteindrinkar i stället för paraplydrinkar…

Familjen
Specialanpassad diet i kombination med rätt träning ger maximalt resultat. Det är rätt komponerad diet med balans mellan proteinintag, kolhydrater och fibrer. Fitness består inte enbart av fysisk träning utan också av känslomässig, intellektuell och social dimension.
-Därför bygger vi inte bara snyggare kroppar utan även självförtroende och självuppfattning, säger Olof Andreen.
Träningskampen riktar sig till hela familjen. Det finns en Mini & Kids Club för barn mellan 2-12 år som gör olika strandlekar beroende på ålder. För den som är nyfiken på att läsa spanska finns den möjligheten också. Föreläsningar inom kost och motion, avslappning, smärtkontroll, motivation, coaching och träningsmetoder är andra intressanta inslag.
Läs mer på www.anopic.com

Träningsupplägget ska passa hela familjen
Träningsupplägget ska passa hela familjenSeth Ronland och Johanna Heide, personliga tränare
Seth Ronland och Johanna Heide, personliga tränare