Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Ögonblick ur vardagen

Nicole Marko med ett av verken som finns med vid utställningen
Nicole Marko med ett av verken som finns med vid utställningen "Föremål för åtrå"
Den svenska konstnärinnan Niki, Nicole Marko, avslutar sin ajour på Solkusten med utställningen ”Föremål för åtrå” på The Gallery, en mysig vinbar & galleri som ligger mellan Picassotorget och Hotel Piramides i Fuengirola på C/Miguel Marquez 24. The Gallery har öppet kvällstid fram till 02.00. Utställningen pågår maj månad.


Av Ola Josefsson

Nicole Marko är från början utbildad husarkitekt. Under en tid bodde hon i Venedig där hon gick på konstakademin. Här studerade hon skulptur, grafik och kroki, måla av nakenmodell.
-Jag är inte så intresserad av blommor och landskap. Jag vill ha motiv som visar relationer mellan människor eller ögonblick i vardagen, säger Nicole Marko till sajten svenskamagasinet.nu.
-Jag blir inspirerad av en rolig scen. Det kan exempelvis vara en farbror med en liten hund. Lustiga saker som väcker idéer till nya tavlor.
I början innehöll konsten mycket humor. Numera handlar det mer om känslor, något som poängteras vid utställningen ”Föremål för åtrå”.
Även om Niki flyttar tillbaka till Stockholm på grund av familjeskäl är det inte omöjligt att vi får se hennes tavlor i fortsättningen. Hon tänker inte släppa Solkusten helt.”Föremål för åtrå” visas vid The Gallery på C/Miguel Marquez  24
”Föremål för åtrå” visas vid The Gallery på C/Miguel Marquez 24