Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Louise Hoffsten till Solkusten!

Louis Hoffsten kommer till Los Naranjos
Louis Hoffsten kommer till Los Naranjos
Den 7 och 8 maj blir det återigen musik och sång på The Restaurant, Los Naranjos. Louis Hoffsten underhåller två kvällar tillsammans med en ny ung svensk världsmusikant, gitarristen Andreas Öberg


Av Staffan Elensky

Louise känner vi, och hennes mycket personliga stil. En härlig sångerska, ofta spelande på sitt munspel. En genommusikalisk artist som det skall bli en fröjd att höra och se!

Hedersdoktor
Louise blev hedersdoktor vi Linköpings universitet 2004. Sedan debuten 1987 har hon hunnit med en hel del. och har synts mycket i press och TV sedan samma år, då hon dessutom var nominerad till både Bästa debutant och Bästa kvinnliga artist vid det årets Grammisgala. Massor av skivor, den första tror jag var en LP so kom 1987, den senaste kom i höstas, en CD då förstås; Louise Hoffsten.
Louise har medverkat i mängder av TV- och radioprogram och dessutom förärats med mängder av utmärkelser förutom ovan nämnda doktorshatt. Flera Grammisar, Cornelis Wreeswijkstipendiet, Karamellodiktstipendiet av Povel Ramel och mycket, mycket mer som inte får plats här.

Turnerande musiker
Hennes kompanjon på scen, Andreas Öberg är en gitarrvirtous, född 1978 i Stockholm. Ett levande bevis på att ungdomen kommer starkt, generation efter generation i musikvärlden, utbildad på Musikalska Akademin samt hos gitarrister och förebilder runt om i världen.
Han är ekvilibrist, väl sedd runt om i hela jazz- och musikvärlden. Andreas är en ständigt turnerande musiker, tur att han spelar gitarr och inte bastuba – det blir så mycket att bära på då. Läser man hans spelningar hittar man de mest spännande platser över hela världen som Frankrike, USA England, Finland och dessutom Skansen i augusti. På sitt amerikanska skivbolag har han i april i år givet ut en ny CD.
Vi fick tag på Andreas i Paris och är glada att kunna presentera honom på Solkusten i maj. Det kommer att bli en fantastisk kväll, som vanligt med Joakim Nermans numera omtalade musikbuffé. Claes Cronas Trio, en riktig musikalisk happening.
På Los Naranjos kommer vi säkert att få höra alla sorters musik, litet jazz, country, schlager, rock’n roll och så vidare.
Biljetter, 70€, finns på The Restaurant, Los Naranjos, 952 81 66 25Anders Öberg
Anders Öberg