Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Hanne Egaa, Nykredit: Låg ränta med extra stor säkerhet ger trygghet

Hanne Egaa, First Vice President vid Nykredits kontor i Köpenhamn var med vid Köpa Hus Utomlands i Göteborg
Hanne Egaa, First Vice President vid Nykredits kontor i Köpenhamn var med vid Köpa Hus Utomlands i Göteborg
Nykredit ger bostadslån upp till 80 procent och med en amorteringsfrihet på 30 år. Dessutom kan du låna till ditt drömhus i Spanien trots att du är 70 år


Av Ola Josefsson

-Med en rörlig ränta med tak på sex procent så minimeras utgifterna, menar Hanne Egaa, First Vice President vid Nykredits kontor i Köpenhamn.
Nykredit finns med vid mässorna Köpa Hus Utomlands. De har introducerat sitt eget koncept Nykredit RenteMax för finansiering av bostad i Spanien och Frankrike.

Ny typ av lån
Det är en ny typ av lån med rörlig ränta där du får glädje av den låga räntan samtidigt som du är skyddad mot större räntestigningar, skriver Nykredit i sin information. Det betyder också att du automatiskt får vinsten när räntan faller igen samtidigt som lånet ger ett skydd mot fall av frivärde i bostaden vid räntestigningar.
-Vi är inte heller som spanska banker där du inte får låna om du är 70 år.

Låneintyg
Nykredit skriver ut låneintyg som talar om hur mycket du får låna. Detta intyg visar att allt är OK när du visar det för säljaren eller mäklaren.
-Det ger trygghet vid köp och förkortar tiden avsevärt, säger Hanne Egaa.
Bolåningsinstitutet Nykredit som funnits i Danmark i 150 år samarbetar med mäklare varför pappersexercisen och andra tillåtelser går fort.