Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Handelsbanken blir fullsortimentsbank i höst

Anders Pettersson från bankens kontor i La Nucia, Alicante, samtalar här med en besökare vid mässan Köpa Hus Utomlands i Göteborg
Anders Pettersson från bankens kontor i La Nucia, Alicante, samtalar här med en besökare vid mässan Köpa Hus Utomlands i Göteborg
Som vi kunde berätta redan i höstas gör SHB, Svenska Handelsbanken, en storsatsning på Spanien, hösten 2008 räknar man med att bli en fullsortimentsbank


Av Ola Josefsson

-Just nu jobbar vi med produktutveckling så att vi successivt kommer att erbjuda en mängd olika tjänster. Någon gång framåt hösten 2008 räknar vi med om allt går i lås att vi blir en fullsortimentsbank i Spanien, säger Senior Advisor Anders Pettersson som närmast kommer från Handelsbankens kontor i Nice, Frankrike, men från nu finns på kontoret i La Nucia, Alicante.

Tre provinser
Málaga, Alicante och Madrid är de provinser där svenska Handelsbanken numera finns. En utveckling som ligger väl med bankens framtidsvisioner.
-Handelsbanken har som mål att öppna ett antal bankkontor i Spanien allteftersom det finns behov, och det finns nordbor och britter. I framtiden kommer vi även att inrikta oss på spanjorer, säger Anders Pettersson när vi träffar honom i samband med utställningen Köpa Hus Utomlands i Göteborg.
-Vi kommer att expandera på platser där det finns möjligheter att växa, där vi kan erbjuda det som vi kallar vårt ”HB-sätt”. Enbart i England har vi just nu 50 kontor och vi finns exempelvis även i Holland, Polen, Tyskland och Ryssland.

Följa nordborna
En mässa som Köpa Hus Utomlands är viktig för Handelsbanken att närvara vid.
-Vi vill följa nordborna ut i världen. Så vi upplyser om bostadsfinansiering och skattefrågor som exempelvis arvsskatten hur den påverkar.
Handelsbanken finns i La Nucia, Alicante, där Christian Nielsen är kontorschef, i Marbella med Bo Hedberg som kontorschef, samt i Madrid där Stephan Oxenborg är landschef på regionala huvudkontoret. Handelsbanken har även ett kontor i Torrevieja där Anders Pettersson finns på torsdagar.
På Costa del Sol finns Handelsbanken sedan många år med kontor i Nueva Andalucia, Marbella. I mars arrangerades informationsmöte i Marbella och Fuengirola. Joachim Spetz, VD vid Handelsbanken Fonder informerade om utvecklingen inom fondområdet.
Jan Daresjö, chefsanalytiker i Luxemburg berättade om finansmarknaden och intressanta placeringar samtidigt som Ulf Hessedahl, känd och mångårig fastighetsmäklare på Solkusten var inbjuden för att ge sin syn på fastighetsmarknaden.