Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Alpha Omega Fysioterapi satsar på bred front

John Hennings
John Hennings
Alpha Omega Fysioterapi i Fuengirola som är en relativt nystartad fysioterapi och verksam i samma lokaler som Skandinavisk Fysioterapi. John Hennings står bakom företaget och är legitimerad sjukgymnast, företagssjukgymnast och ergonom


-Jag är en 35 årig svensk man som, förutom svenska, talar danska, norska och engelska. Jag är utbildad på Skodsborg Fysioterapi Skole i Danmark.
John Hennings har tidigare arbetat som privatpraktiserande sjukgymnast, samt som sjukgymnast på ortopedavdelning, i primärvården och inom företagshälsovården. Han har även arbetat som representant för Otto Bock Scandinavia och har god kunskap om ortoser och hjälpmedel med mera.
-Förutom svensk legitimation så har jag även dansk, norsk och spansk fysioterapeutauktorisation.

Rygg och nacke
Han är specialist inom framför allt rygg- och nackproblematik, men även inom idrottsskador och träning, då han själv har ett förflutet inom elitidrotten.
-Jag har också erfarenhet från att arbeta med neurologiska patientgrupper både på klinik och i hembehandling. Vi har en entré på kliniken för funktionshindrade. Jag kan även erbjuda avslappningsterapi för de med stressrelaterade besvär.
John Hennings arbetar också med utprovning och tillverkning av dynamiska skoinlägg, ”Super Sole”.

Manuella tekniker
Han lägger stor vikt vid första besöket. I sin behandling använder han manuella tekniker, som mjukdelsbehandling/ledmobilisering/manipulationsträning.
-Kliniken har goda träningsmöjligheter, men jag arbetar också med hemövningar och olika program. Målet med behandlingen är att patienten uppnår största möjliga funktionsnivå samt god förståelse och insikt för sina besvär och symptom.
Som företagssjukgymnast och ergonom är han van att arbeta på uppdrag efter speciella önskemål och behov, allt från olika föredrag och utbildningar som ryggskola, belastningsergonomi, motion & hälsa, enskilda arbetsplatsbedömningar, ergonomisk rådgivning, pausgymnastikprogram med mera.