Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

El Vikingo Rock Club Celta ny bar i Málaga

Julian och Teddy och deras namn i vikingaskrift
Julian och Teddy och deras namn i vikingaskrift
Ett gammalt nedslitet barområde med skamfilade lokaler håller på att bli ett inneställe för spanjorer i Málagas västra stadsdel, tack vare göteborgaren Teddy Lippens


Av Ola Josefsson

Det är vikingarna som rustar upp. Nu hänger två jättehammare på väggarna i en av Málagas mest intressanta barer med intresse i turbofart. En av hammarna väger 35 kilo.
Här finns nordiska sköldar, en bardisk utformad som en vikingabåt och på väggen står det i vikingaskrift: ”Välgång på Österlen”. Nyfikna spanjorer strömmar till och El Vikingo Rock Club Celta har på bara två månader blivit ett inneställe för invånarna Barriada Puerta Blanca i västra Málaga.

Madridgrupper
Den 5 december öppnade musikbaren och succén har givet ringar på vattnet.
-Vi ska ge projektet ett år. Vi öppnade i december som anses vara en jobbig månad för barägare men det har gått över förväntan. Grupper från Barcelona och Madrid hör av sig och vill komma hit och spela, säger Teddy Lippens, snickare, timmerhusbyggare och tidigare distributionsansvarig vid Göteborgs Posten.

Stället heter El Vikingo Rock Club Celta, vad står Celta för?
-Det är en musikstil, mycket akustisk, skotsk musik med säckpipa. Många är trötta på disco och trummaskiner och vill höra äkta levande musik. Jag tror att det är en förklaring till varför vi har fått en stor kundkrets efter bara två månader.
Teddy Lippens menar också att ljudnivån i normala fall inte ska vara hög. Det ska inte spelas vrålhögt, besökarna måste kunna prata och föra ett samtal utan att behöva skrika sig hesa, förutom vid konserter då höjs givetvis volymen.

Chupitosglögg
Glögg och pepparkakor går åt som smör i solsken. Varför inte servera glögg med pepparkaka som chupitos, tänkte Teddy. En nyhet som blivet en förälskelse för spanjoren.
VIP-folket får dricka öl ur äkta tennbägare från Sverige. Kylda tennbägare håller ölen kall kan tidningens utsända rapportera. Ölunderläggen är tunna utskurna trädstammar.
Inredningen har inte kostat så mycket. Mycket på grund av att Teddy till vardags är snickare på Solkusten. Han har tagit tillvara gammalt virke och paneler som återanvänts i baren. Gammalt parkettgolv har blivit väggar i lokalen, gamla slipers har tagits till användning.

Torsdag till lördag
Tillsammans med fransmannen Julian Exposito Chailan jobbar Teddy varannan vecka och man har öppet torsdag till lördag med att börja med. En halvliter öl kostar bara 2,50 och den 29 mars kommer en Madridgrupp på besök. Röker besökaren hasch åker de ut, något sådant vill inte Teddy förknippas med.
-Ibland tar vi två euro i inträde med gratis öl, besökarna får tömma en öltunna…
Baren hittar du på lilla Calle Correo de Andalucía, 13, parallellt med Avenida Los Guindos.
Läs mer på: www.elvikingo.es

Teddy Lippens och sambon Estrella Avila Pacheco, som också är ägaren till baren. Det är Julian, Estrella o Teddy som driver baren
Teddy Lippens och sambon Estrella Avila Pacheco, som också är ägaren till baren. Det är Julian, Estrella o Teddy som driver barenSpanska Las Vikingas...
Spanska Las Vikingas...