Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Peter Sundberg från Marbella spansk GT-mästare 2007

Marbellasvensken Peter Sundberg och Domingo Romeros
Marbellasvensken Peter Sundberg och Domingo Romeros
Det tog över en månad efter sista tävlingen i Jérez den 28 oktober. Men den 7 december blev det officiellt att Marbellabon och svensken Peter Sundberg tillsammans med stallkamraten Domigo Romero och teamet RSV blev spanska GT-mästare 2007.


Av Ola Josefsson

Att det dröjde berodde på att det italienska GPC-stallet gjorde en protest mot RSV, gällande en gulflaggsituation med en varvad bil.
-De försökte på detta vis få titeln till sig själva och deras förare Manuel Giao och Pedro Couceiro, säger Peter Sundberg.
Slutligen konstaterade federationen att det inte var under gulflagg och Domingo, Peter och hela RSV-teamet kunde fira segern.

Fem segrar
Peter Sundberg kan lägga en suverän säsong bakom sig med bland annat fem polepositions av sex möjliga. I det sjätte startade han tvåa. Fem segrar blev det också, i stark konkurrens med de andra som kört antingen hela serien eller visa tävling. Här finns förare som Andrea Montermini (ex F1), Jordi Gene, Max Busnelli, Giorgio Mondini (Spyker F1 testförare), Peter Terting (Seat wtcc), Luis Perez Sala (Ex F1), Sergio Hernandez (GP2) och Manuel Giao bland flera.
Peter Sundberg och Domingo Romeros dominans kom som en stor överraskning i mästerskapet. De var inte bland favoriterna när säsongen drog igång. Domingo var relativt ny och räknades till amatörerna. I stället kretsade förhandssnacket om teamen med de mest erfarna och professionella förarna.

Hjälpt stallkamrat
Peter Sundberg jobbar som Domingos drivercoach, och har hjälpt stallkamraten att få ut det bästa av körningen. I flera fall lyckades Domingo kvala in framför flera av det riktigt etablerade förarna.
Peter och Domingo har även varit bland de främsta i den Internationella serien, International GT Open. De fanns med i toppen och fightades in i det sista om mästerskapstiteln och placerade sig till slut på femte plats i sammandraget. Peter Sundberg tillhörde under säsongen de snabbaste.
-Jag är glad att vi har blivit mästare officiellt. Jag vill tacka hela teamet RSV Motorsport och Michelotto för att de har sett till att vår bil Ferrari 430 GT 2 varit i topp. I år siktar vi på att också köra 24 timmars av Le Mans, säger Peter Sundberg.

Följ F 1-cirkusen med Svenska Magasinet
Med ett växande Formel 1-intresse och med två F 1-tävlingar på spansk mark under 2008 satsar Svenska Magasinet extra på att bevaka Formel 1. Som expertkommentator har vi knytet till oss Peter Sundberg som regelbundet under säsongen kommer att ge vår läsekrets sin syn på F 1-säsongen.