Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Málagas kommun önskar alla en god jul

Málaga är en Genialisk Stad! Málaga är staden där Pablo Picasso föddes 1881. Målarens utveckling och stadens historia är oskiljaktiga. Picasso tilbringade sin bardom i Málaga och här började han att måla sina första tavlor och rita sina första skisser, som idag kan hittas på utställningen i huset där Picasso föddes; Fundación Picasso, Museo Casa Natal. I Málaga hittar du även Picasso Museet, med den viktigaste privata kollektionen av Picasso’s samlade verk i världen, donerad av hans familj.


Av Eladio Ferrer Romero, Chef för Promotions Departementet Area de Turismo – Ayuntamiento de Málaga

Málaga är även känd som Museernas stad, i dagsläget kan man besöka 20 museum, varav 15 är belägna mitt i gamla stan. Vi får inte glömma CAC de Málaga – Moderna Konstmuseet, skapat av Málaga’s Kommun. Inom en snar framtid kommer Semana Santas (den heliga veckans) Museum att öppnas, såsom Vinmuseet, och inom två år kan du besöka Málagas Stadsmuseum, Art Natura Museum och Malaga’s Carmen Thyssen-Bornemisza Museum.

Staden hare ett kulturellt arv som erbjuder oss att ta olika typer av promenader i den monumentala delen av staden, i gamla stan såsom; Picasso’s Promenad, den Heliga Promenaden, Traditionella Promenaden och Malaga’s Klassiska Promenad, som inkluderar ett besök vid den Romanska Teatern, de arabiska slotten La Alcazaba och Castillo de Gibralfaro och den kristna katedralen. Denna promenad förser besökaren med en fascinerande histora med över 3 000 år.

Botaniska trädgården (Jardín Botanico - Historico de la Concepción) är ett perfekt besök där du får uppleva det ”gröna Málaga” (Málaga Verde), och är mycket uppskattad av våra besökare. Trädgården anses vara den näst största botaniska trädgården i Europa med dess varietet, där du finner växter och träd från de fem kontinenterna som anpassar sig väl genom det priviligerade klimatet i Málaga.

Málaga Convention Bureau hanterar affärsturism, allt som har med möten och kongresser som önskas anordnas i Málaga. El Palacio de Ferias y de Congresos de Málaga är en av de mest moderna affärscentrena i Spanien, och anordnar olika sorters mässor och professionella program. Du hittar de mest bekväma och moderna övernattningsmöjligheterna blande de många nya utbuden utav fyrstjärniga hotell i staden som förser dig med den mest moderna teknologi.

Málaga stad är Andalusiens mötesplats, en destination med en utmärkt infrastuktur. Dagligen passerar hundratals flyg via Málagas Internationella Flygplats (12 miljoner passagerare, 2006) till de största europeiska städerna.

Málagas hamn tar emot de största rederierna som navigerar längs Medelhavet, och vi får inte glömma det nyinkomna snabbtåget – AVE – som kommer att börja gå den 23 december. Madrid kommer närmare dig, bara 2 och en halv timmas resväg!

Sist, men absolut inte minst, hittar vi det kompletta erbjudandet utav stadts aktiviteter, som gör staden till en perfekt plats att göra en weekend på i södra Europa, närsomhelst på året. Med över 29 km av strand kan du utöva all sorts vattensport, såsom den utrbredda matkulturen, världsberömd för dess tapas- och vinkultur.

Heliga Veckan (Semana Santa) som utpelar sig under påsken samt La Feria de Málaga (Malaga’s stora sommarfestival) i augusti är några av de viktigaste underhållningarna du hittar i  stadens agenda.