Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Thermostimulans – behaglig muskelstimulering

Patricia Lee-Adolfsson
Patricia Lee-Adolfsson
Att muskelstimulans oftast bidrar till en hälsosam livsstil har väl knappast undgått något. Övervikt kan vara ett rejält hinder om du vill börja motionera. Thermostimulans genom värmeterapi och elektroterapi är en behaglig och bekväm träning


Av Ola Josefsson

-Mitt koncept riktar sig till alla typer av människor. Det är dessutom väldigt bra hjälp för vissa som av hälsoskäl behöver gå ned i vikt och ändra livsstil och få ned kroppsomfånget genom frisättning av fett från kroppens fettceller, och här kan metoden med infraröd värme hjälpa till, säger Patricia Lee-Adolfsson vid Centro de Gimnasia Pasiva New Body i Fuengirola.

Motionsform
Ha kraftig övervikt innebär att det kan vara svårt att hitta rätt motionsform om man beslutar sig för att äntligen göra något åt sin situation. Vid kraftig övervikt är belastningen stor på exempelvis leder och knän, så jogging är inte att tänka på. Få ned kroppsomfånget genom värmeterapi och elektroterapi hjälper till samtidigt som man börjar med en hälsosam diet.
Värmeterapi medför mindre underhudsfett vilket bidrar till reducerad kroppsvikt. Det lindrar smärta, motverkar celluliter och ger förbättrad cirkulation i kärlsystemet och lymfsystemet, enligt företaget Röss som har tagit fram maskinen som heter Tei-systemet.

Minimera träningsvärk
-Metoderna kan också bidra till att du förbereder dina muskler inför att börja träna. Muskelstimulans är bra i alla dess former. Men är du otränad kan elektroterapi minimera träningsvärken.
Värmeterapi och elektroterapi kan även användas av dem som är vältränade. Du har kanske en snygg och vältränad kropp men kanske har svårt att få den där riktigt platta och vältränade magen, a la sexpack, då kan värmeterapi och elektroterapi vara det där sista du behöver.

Fettförbränning
-Du har kanske svårt att få bort det där sista fettet på magen, då kan ett åtstramningsprogram vara lösningen. Elektroterapi ger stramare muskler och stramar upp din muskelvävnad. Fettförbränningen ökar vilket bidrar till en fastare figur, säger Patricia Lee-Adolfsson som rekommenderar att man kör programmet minst tio gånger.
-Då kommer resultaten precis som med all annan träning som är färskvara och ska utföras regelbundet.

Maximal effekt
För att du sedan ska få maximal effekt gäller det att lägga in träning och diet i sin livsstil.
-Då får du en fastare och tajtare kropp, din kropp blir lättare vilket gör att du rör dig enklare och med rätt träning och diet får du massor av ny energi, säger Patricia Lee-Adolfsson avslutningsvis.