Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Urvattnat startfält bäddade för Justin Rose

Bäst i Europa 2007, Justin Rose (Foto: Volvo Masters)
Bäst i Europa 2007, Justin Rose (Foto: Volvo Masters)
Det var ett något urvattnat startfält vid jubileumsupplagan (20:e gången) av Volvo Masters 2007. Ernie Els, Angel Cabrera, Lee Westwood, Charl Schwartzel, Nick O´Hern, Michael Campbell, Anton Haig och Darren Clarke valde alla den betydligt mer penningstinna turneringen Barclays Singapore Open framför Valderrama. Även Retief Goosen och Richard Green saknades på Valderrama.


Av Ola Josefsson

Sex miljoner kronor till vinnaren på Valderrama, eller cirka 150.000 SEK till den som kom sist räckte alltså inte. För vissa. Att Ernie Els avstod Valderrama-tävlingen var märkligt. Han var etta på European Tour Order of Merit, i stället fick Justin Rose ett gratisläge och tog totalsegern.

Kontrakt
Att intresset inte är större att få vara med i Europatourfinalen är direkt dåligt. I en kommentar angav Els ett skrivit kontrakt med Barclays och att han genom detta förbundit sig att spela Singapore Open.
Ett annat skäl skulle vara att Europatouren 2008 inleddes med HSBC Champions i Shanghai den 8 november. Spelarna ville vara på plats när nästa års (?) startskott gick. Då måste man ju fundera på hur tävlingskommittén hos Europatouren funderar när man planerar säsongen.

Särspel
Nu drog Justin Rose längsta strået på Valderrama, men det satt hårt åt på slutet. Inför slutrundan hade engelsmannen fyra slag till godo på Padraig Harrington, Irland, och landsmannen Simon Dyson. Irländaren hade inte en av sina bästa dagar och gick ett över par men Rose hade en ännu sämre dag. Fyra bogeys, en dubbelbogey och tre birdies och totalt tre över par. Det öppnade för Dyson, som efter sextonde hålet var uppe i delad ledning.
Både Rose och Dyson gjorde birdie på sjuttonde och ingen av dem klarade par på artonde. Bogeyn gjorde att även danske Sören Kjeldsen delade ledningen med totalt 283 slag. Rose vann tävlingen på andra särspelshålet.
Svenskarna Niclas Fasth och Henrik Stenson hade chans att vinna Europatouren men båda hade en misslyckad helg och slutade på en delad 22:a respektive delad 38:e plats. Bäste svensk blev i stället Robert Karlsson på elfte plats, nio slag efter Rose.