Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Globalt nätverk stöder svenska utlandsmammor

Louise Sverud jobbar som marknadsansvarig på Svenska Mammor som är ett globalt nätverk för och av svenska mammor och deras familjer.


Av Ola Josefsson

-Vi jobbar aktivt med att stödja svenska föräldrar i deras strävan att bevara det svenska språket och de svenska traditionerna, samtidigt som vi vill hjälpa dem att finna sig tillrätta i sina nya hemländer. Vi jobbar aktivt med Kontakt Mammor, Mammagrupper och Fadderprogram.

Seminarium
I år satsar Svenska Mammor extra mycket på Spanien eftersom det finns många svenska familjer i Spanien och nätverket planerar att genomföra ett öppet seminarium den 10 november.
Temat för seminariet kommer att vara flerspråkighet och kommer att hållas av Michelle Cadeau som är Svenska Mammors grundare och något av en expert på detta med flerspråkighet. Hon har redan hållit flera föredrag om ämnet på flera olika håll i världen och också medverkat i media flera gånger. Seminariet kommer att vara öppet för alla.

Samarbete med skolan
-Seminariet kommer att hållas i samarbete med Svenska Skolan i Fuengirola och vi hoppas att även svenska föräldrar från andra delar av Spanien har möjlighet att komma. Därför hoppas vi att alla kan vara med och sprida information om seminariet, säger Louise Sverud själv utlandsmamma och bosatt på Lanzarote.
-Vi hoppas givetvis att seminariet blir en succé och att vi ska kunna genomföra fler seminarier och aktiviteter i Spanien. På vår hemsida finns massor av matnyttig information.
Läs mer på www.svenskamammor.com