Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Sportstjärnor spelade Kustradions Swing It

Med vid premiären av Kustradions golftävling Swing It på Cala Nova Golf den 6 maj fanns ett antal idrottsprofiler från Norden.


Av Ola Josefsson

Med på Cala Nova fanns några riktiga världsstjärnor från innebandyn, den snabba lagsporten med klubba och boll. Mika Kohonen och Vesa Punkare, innebandyproffs i Storvreta respektive Schweiz. Lägg till Tommi Nikkilä, finsk hockeymålvakt från Tappara och Marcus ”Maximus” Edblad, inofficiell svensk mästare i longdriving.
Marcus tillhör golfens gladiatorer, de som slår längst. 34-åringen från Stockholm driver bollen längst i världen som vänsterspelare. Han når 435 meter i medvind.

Proffs
En innebandyboll kommer inte lika långt som en golfboll. Men det som en innebandyspelare kan göra med en innebandyboll överträffar det mesta i teknik.
-Jag flyttade till Uppsala och Storvreta för att spela innebandy, vi har träning sex gånger i veckan, säger Mika när Svenska Magasinet träffar honom och Vesa i samband med att Tre Kronor och Finland mötts i ishockey-VM.
Vi följer matchen på storbildsskärm på en svensk restaurang i Fuengirola och blå-gult vinner med matchens enda mål.
-I sådana här sammanhang är vi finländare, säger Mika och Vesa, båda har spelat ishockey tidigare.

Svenskt VM-guld
-Innebandysporten växer och det är kul, Sverige och Finland ligger i topp, tyvärr har vi fått stryk mot Sverige i viktiga finaler, men vi vinner de flesta landskamper, säger Vesa.
Vid samma bord sitter Jesper Berggren och myser. Han spelar i svenska landslaget, som vinner de viktiga matcherna, som VM-finalen senast. Det blir några gliringar mellan Jesper och Mika som är lagkamrater i Elitserielaget Storvreta.
-Jag vann mot Jesper när vi bettade under golfen, svarar Mika och ler…

Lyssnarnas favorit
Cala Nova hade fina greener, en ganska svår bana, analyserar innebandyspelarna som kan det här med teknik, klubba och boll.
Efter tävlingen Swing It, delade Kustradions Jennie Jonsér ut ett diplom till Cala Nova. Golfbanan vann nämligen en omröstning på Kustradions hemsida som lyssnarnas favoritbana.