Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Vittnen inleder kampanj inför sammankomst

Sammankomsten ”Följ Kristus” kommer att innehålla tal, intervjuer och förslag på hur man kan praktisera bibelns principer
Sammankomsten ”Följ Kristus” kommer att innehålla tal, intervjuer och förslag på hur man kan praktisera bibelns principer
Hundratalet skandinaviska Jehovas vittnen på Solkusten inleder i mitten av juni en kampanj för att inbjuda allmänheten till områdessammankomsten ”Följ Kristus” den 6 till 8 juli i Málaga


Områdessammankomsten ”Följ Kristus” kommer att hållas runt om i världen. Enbart i Spanien kommer det att arrangeras 30 sammankomster på flera olika språk. Sammankomsten för skandinaver blir i Sálon del Reino (Rikets sal) i stadsdelen El Palo, Málaga, mellan den 6 till 8 juli. Under samma dagar samlas de finsktalande i Sálon del Reino vid Plaza Hispanidad, Fuengirola.

I Spanien finns det över 100.000 aktiva Jehovas vittnen fördelade på 1.388 församlingar varav fyra är skandinaviska. Dessa finns i Fuengirola, Torre del Mar, Torrevieja och Altea. Dessutom finns det en skandinavisk grupp vid Arguineguin på Gran Canaria.

-Tre veckor innan sammankomsten inleder vi en kampanj där vi delar ut en tryckt inbjudan till allmänheten att besöka sammankomsten Följ Kristus, berättar Arne Helgesson, presiderande tillsyningsman vid församlingen i Fuengirola. Vi hjälper till i ett världsvitt arbete där vi bjuder in till en kristen sammankomst. Närmare upplysningar finns i inbjudan. Vi hoppas kunna nå så många som möjligt av skandinaverna på Solkusten.

Samma program under samma tema kommer att hållas vid mer än 2.500 sammankomster i över 150 länder världen över. Gott och väl elva miljoner människor runt om på jorden är varje år med vid Jehovas vittnens årliga områdessammankomster.

Sammankomstens tema ”Följ Kristus” kommer att hjälpa alla att följa de principer Jesus Kristus lärde i hur vi kan få ett bättre familjeliv, klara av livets svåra problem, komma närmare Gud, stå emot det onda och få möjligheten till ett evigt liv.

Sammankomsten är uppdelad i sex sessioner. Höjdpunkten på sammankomsten är det offentliga föredraget på söndag förmiddag den 8 juli med den tankeväckande frågan ”Vilka är det som verkligen följer Kristus?”.

Allmänheten inbjuds att närvara vid sammankomstdagarna som börjar klockan 10.50. Talen kommer att framföras på svenska, danska och norska.Jan Billy Widell, missionär i Spanien i över 30 år är en av talarna
Jan Billy Widell, missionär i Spanien i över 30 år är en av talarna