Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Kära läsare!

 
Kustradions golftävling ”Swing It”, som ägde rum söndagen den 6 maj bjöd på vackert väder och intressanta framträdanden av golfare som egentligen var bättre på något annat än att spela golf. En av deltagarna befann sig dock i gränslandet mellan elitgolf och specialbegåvning, nämligen den deltagare som är bäst i Sverige på att ”driva långt och hitta bollen så att sträckan kan mätas”. På 370 meter landade den. Nu är vi ju många som tror oss om att ha slagit mycket längre än så, för vilken annan förklaring kan det väl finnas till att vi aldrig hittade bollen igen. Världens bäste innebandyspelare var också med och lät sig utmanas av utomhussporten golf tillsammans med en proffskollega från Schweiz. Ytterligare en specialist från en annan idrott var en finsk ishockeymålvakt från finska elitserien. För honom var utmaningen naturligtvis dels att golf spelas med boll och inte med trissa, samt att det gäller att få iväg den, inte att fånga den.
 
Alla som ville veta mera har säkert varit inne på Kustradions hemsida, www.kustradion.nu, och till de som inte har dator finns ett reportage i ord och bild här i Svenska Magasinet.
 
Det var emellertid en lyckad tävling. Solen lyste och banan, Calanova, fick årets diplom som bästa bana, som Jennie delade ut. (Förra året var det Los Naranjos.) Chefen, Manolo Fernandez kunde vara stolt. Stolta kunde också segrarna Jan Fridström och Sandra Baldemark vara liksom övriga pristagare. Glada blev dessutom de som på sina scorekort vann flygresor med Sterling Airways.
 
Åter till vädret, ty det är värt att upprepas: Ozonskiktet som skall skydda mot ultraviolett strålning är får närvarande så tunt att alla rekommenderas att inte i onödan utsätta sig för det starkaste solljuset. Keps tillrådes, och egentligen skall man inte vistas i solen när den skugga man kastar är kortare än man själv. Det är en av anledningarna till att det är dyrare att sitta ”en sombra” på tjurfäktningsarenorna.
 
Tillfälle till att på ett meningsfullt sätt vistas inomhus får man också genom att gå och rösta i kommunalvalet. Man behöver ju numera inte vara resident, bara registrerad. Gör det!
 
Låt oss glädjas åt försommaren!
 
 
Christer Melkerson