Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Nya affärsmöjligheter för svenska IT- och telekomföretag i Spanien

Fredrik Junestrand, chef för Exportrådet i Spanien
Fredrik Junestrand, chef för Exportrådet i Spanien
20 svenska IT- och telekomföretag beger sig den 7-10 maj till Spanien och Portugal för att träffa spanska och portugisiska telekomoperatörer. Exportrådet i Spanien och Portugal följer upp fjolårets framgång och organiserar för andra året i rad Iberian Telecom Business Opportunity i Madrid och Lissabon. Satsningen från Exportrådet och ambassaderna syftar till att stärka de svenska IT- och telekomföretagens närvaro på den iberiska halvön och intresset för svensk IT är stort i både Spanien och Portugal.


-Vi märker att det finns ett stort intresse i Spanien och Portugal för svensk IT och Telekom. Detta vill vi utnyttja genom att på dessa marknader göra en speciell satsning där svenska företag får chansen träffa ledande spanska och portugisiska telekomoperatörer, säger Fredrik Junestrand, chef för Exportrådet i Spanien.

De deltagande svenska företagen i Iberian Telecom Business Opportunity är Allgon microwave, Awaves Academy, Cellmax Technologies, Dub tools, Ilevo, Ikivo, In view, Intertex Data, Ipunplugged, Is tools, Itmaskinen.se, Messamigos, Mobile arts, Netadmin, Talkpool, Teligent, Transmode, Wayfinder, Worlddmb, Xmopoker.

Företagen kommer under de fyra dagarna i Spanien och Portugal träffa de större telekomoperatörer i båda länderna. Det kommer även arrangeras nätverkstillfällen på de svenska ambassaderna i Spanien och Portugal med chefer från telekomsektorn i respektive land.

-Spanien och den iberiska halvön är intressant för svenska telekomföretag på många olika sätt. Ekonomin går som tåget med stark inhemsk efterfrågan, hög tillväxt och ett gynnsamt investeringsklimat. Här finns även världens tredje största telekomoperatör Telefonica, med över 36 miljoner kunder i Spanien och 191 miljoner globalt, säger Fredrik Junestrand, chef för Exportrådet i Spanien.

Sveriges handelsminister Sten Tolgfors deltar i Iberian Telecom Business Opportunity och intresset för den svenska satsningen är stort inte minst från spansk och portugisisk media. Inför eventet besöker journalister från de ledande affärstidningarna Sverige för att träffa de svenska företagen.

För mer information om Iberian Telecom Business Opportunity se www.iberiantelecom.com (endast spanska och porugisiska)
Källa: www.swedishtrade.se