Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Hallå där! - Margareta & Kent Persson från Göteborg

Vad letar ni efter vid Köpa hus utomlands?


-Vi tittar i första hand efter en lägenhet. Vi vill inte ha någon trädgård, det blir för mycket jobb om vi tänker komma och gå. Men lägenheten får gärna ha en stor altan.

Är det Spanien som lockar i första hand?
-Vi tror det. Vi har varit på semester i Spanien många gånger, vi känner till Spanien väl vilket känns bra.

Samtidigt är det stort tryck vid Thailandsutställarna?
-Mäklarna som säljer på Thailand säger att svenskarna lämnar Spanien för Thailand. Det som kostar tre miljoner i Spanien får du för en miljon i Thailand, du får två miljoner över, enligt mäklare på Thailand. Det är ett bra säljtrick…

Men det lutar åt Spanien för er del?
-Närheten avgör, det är lätt att ta sig till Spanien. Vi jobbar några år till i Sverige, då känns Spanien bäst. Vi tittar på Costa Brava och Costa Blanca, mindre på Costa del Sol, men Nerja verkar trevligt.

Har någon mäklare fått er på kroken?
-Inte hittills, vi går runt, lyssnar, frågar oss fram, samlar fakta och information. Vi surfar en del på Internet, läser på, ser på lägenheter och skaffar oss en bild av området. Det är viktigt att få sig en egen uppfattning, inga snabba ryck.
-Vi skulle kunna tänka oss att först hyra, testa någon kust, se om man trivs. Genom bekanta eller andra som köpt utomlands får vi goda råd, de flesta har först hyrt och sedan köpt.