Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Kära läsare!

”Wenn Jemand eine Reise tut hat er Was zu erzählen.” Det betyder som alla vet, som gick i skolan på den tiden då man bara reste inom Sverige i samband med påsken: ”När någon gör en resa (tut!) har han varit i Sälen.” Själva har vi varit i Thailand.

”Allting är så billigt i Thailand” säger de som varit där. Kläder t.ex. Kläder kostar en bråkdel av vad de kostar här på kusten, men det är naturligtvis en följd av tillgång och efterfrågan. I Thailand är det så varmt hela året att man inte behöver några kläder, då är det naturligtvis svårt att ta betalt för dem. Såvida inte den som köper är t.ex. från Sverige, där det är kallt. Men då är det i gengäld lättare att få betalt för dem. Det visar sig inte minst i samband med det prutande som hör affärslivet till. Om den som säljer säger sig vilja ha t.ex. 2.000 bath kan den skicklige prutaren kanske avsluta affären vid 200 bath. Det gäller bara för säljaren att i förväg veta hur många procents rabatt kunden vill ha, och sedan sätta priset därefter.

Det enda som inte är billigt i Thailand är att spela golf, för spela golf det vill ju nästan alla nu för tiden. Det är nästan samma priser där som här på Solkusten. Det är emellertid inte samma spelare. Ta Kustradions golftävling i maj, t.ex. Där deltar ”kändisar” från många olika områden, som på sin tid ”den som arkitekt världsberömde golfspelaren Sten Samuelsson”. I maj kommer flera ”i sina egenskaper av innebandyspelare berömda golfare” hit och dessutom ”han med Sveriges längsta drive”, för att nämna några. Kustradion kommer att ha dramatiska direktreferat från banan och till deras glädje som förlorar kommer Sterling att ge segrarna flygresor i pris så att de far i väg och tävlar någon annan stans nästa gång.

Undertecknad kommer dock att spela här. Hemma bäst är det som gäller nu, och vi hoppas alla att det ska gälla vädret också. Välkomna förresten alla ni som nu lämnat den svenska centralvärmen för Spaniens sol!


Christer Melkerson