Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Specialskriven krogshow ger drag i svensk caseta

Jump 4 Joy och Jennie Pettersson
Jump 4 Joy och Jennie Pettersson
Boppers kommer inte, men går allt i lås får vi se vikingar, Thorsten Andreasen, Mikael Rickfors, Jennie Pettersson, Fjälligan och Jump 4 Joy med egen krogshow med sånger hämtade direkt från svenska högtidsfiranden som julen, kräftskivan och midsommarn. Det blir musik och sketcher skräddarsydda till de Internationella dagarna


Av Ola Josefsson

Fuengirola ingår inte i The Boppers turnéprogram. Gruppen firar 30-årsjubileum i år. Den 25 april släpps jubileumsskivan. Skivbolaget säger nej till att gruppen reser till Fuengirola och de Internationella Dagarna. De ska vara i Sverige och göra PR för sin nya skiva.
Därmed går den svenska casetan miste om ett av sina stora dragplåster. Minns från i fjol då Boppers två spelningar drog fullt hus med spansk publik och fans som hade rest över 500 km för att få se sina idoler.

Krogshow
Kommer gör Thorsten Andreasen, vikingar från Birka, Jennie Pettersson, Mikael Rickfors, Jump 4 Joy som sätta upp en krogshow, skräddarsydd för Feria de Los Pueblos i Fuengirola.
Från Jokkmokk kommer Fjälligan. Fjälligan hade sin glanstid i slutet av 70-talet. Efter 20 års uppehåll har de gjort comeback.
-Vår basist träffade på en av arrangörerna som inbjöd oss att komma dit och spela. Vi får fri resa och fritt uppehälle i en vecka tillsammans med respektive. Det ska bli hur kul som helst. Vi är nog det första bandet från Jokkmokk som får en spelning utomlands, säger Kent Hedlund, bandets trummis och en av sångarna i en intervju i Norrbottens-Kuriren som har uppmärksammat kulturfestivalen i Fuengirola.

Beatles
-Vi kör den vanliga repertoaren, mest 60- och 70-tals-musik med låtar från Beatles och The Platters till exempel. Vi har inte tränat något särskilt utan kör på som vi brukar. Att det är lite halvkändisar som också spelar ska man inte rädas. I somras spelade vi med The Shanes. Grejen är att vi kommer så långväga i från som norr om polcirkeln, säger Kent Hedlund till Norrbottens-Kuriren.Thorsten Andreasen är alltid lika kul att se, nu kommer han till Fuengirola igen
Thorsten Andreasen är alltid lika kul att se, nu kommer han till Fuengirola igen