Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Madridambassadör på besök i Nerja: ”Nya regeringens EU-politik mer aktiv”

Ulf Lindgren, ordf. i AHN Nerja, Madridambassadör Anders Rönquist, AHN-medlemmen Ragnar Sandsten och Sveriges honorärkonsul i Málagaprovinsen Pedro Mejías.
Ulf Lindgren, ordf. i AHN Nerja, Madridambassadör Anders Rönquist, AHN-medlemmen Ragnar Sandsten och Sveriges honorärkonsul i Málagaprovinsen Pedro Mejías.
Sveriges Madridambassadör, Anders Rönquist, besökte AHN Nerja tillsammans med den svenske konsuln i Málaga, Pedro Mejías. I samband med Nerjabesöket fick Anders Rönquist träffa borgmästaren i Nerja, José Alberto Armijo.


Av Ola Josefsson

-Syftet med ambassadörens resa var att han skulle besöka AHN Nerja. Anders höll ett intressant inlägg för runt 115 AHN-medlemmar, säger Ragnar Sandsten som hade arrangerat mötet.

Relationer
Ambassadören talade mycket om relationerna mellan Spanien och Sverige samt hur betydelsefulla dessa relationer är inte minst när det handlar om handel.
Den nya svenska regeringen är mer aktiva i EU-frågor än den förra regeringen. Det är en stor samsyn i hur Spanien och Sverige ser på EU. Den nya svenska regeringens EU-syn är betydligt mer aktiv, det finns en tydlig skillnad, menade ambassadören Anders Rönquist.

Kontakter
Madridambassadören blev även informerad i kontakterna mellan spanska myndigheter, hur det fungerar mellan kommun, provins– och regionalregeringen.
-I Nerja är svenskarna fjärde största invandrargrupp, det finns 367 svenskar registrerade, säger AHN-medlemmen Ragnar Sandsten. Ambassadören hann också med en stadsvandring i Nerja, han besökte Balcon Europa.
Före Nerjabesöket såg Anders Rönquist EM-kvalet i fotboll för U 17-landslaget och matchen mellan Sverige och Polen där det blev polsk seger.

Förnya pass
Kring sinkskatten och dubbelbeskattningsavtalet gav ambassadören inget nytt. Däremot uppmanar han svenskar att passa på att förnya sina pass om de besöker Sverige i sommar.
-Konsulaten har begränsade resurser medan ambassaden har en form av jourverksamhet. De nya passen innebär att det blir krångligare att förnya sitt svenska pass i Spanien.
-Så passa på att förnya passen när ni är i Sverige i sommar, föreslog ambassadör Anders Rönquist.