Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Kära läsare!
Kollegan Henrik Andersen på tidningen Solkysten, ställde i tidningens februarinummer frågan: 

Vem behöver alla de skandinaviska medierna?
 


Det utges ett antal skandinaviska tidningar här på kusten och dessutom har vi ett flertal skandinaviska radioprogram. Henriks kommentar till den aktuella situationen är intresseväckande och stimulerande som tidningsman. Det är bra med konkurrens, det gillar både annonsörer och läsare. Utan läsarna hade inte annonserna varit mycket värda, det är ju trots allt läsarna som läser annonserna - och det redaktionella materialet.


Jag skulle vilja påstå att mångfalden saknas i flera av de skandinaviska magasinen. Oftast kan samma artikel läsas i tre olika tidningar, den är bara översatt till tre olika språk. Att tala om olika skandinaviska magasin när innehållet i flera av dem i stort är detsamma känns bara fel.

Svenska Magasinet håller sig givetvis till det svenska språket som en stor del av nordborna behärskar mer eller mindre. Vi talar då givetvis om svenskarna, stora delar av den norska kolonin, svensktalande finländare och några danskar. Danskarna väljer i första hand utmärkta Solkysten, det har man gjort i 25 år. Svenskarna väljer Svenska Magasinet, det har man gjort i snart 18 år

Vilket behov fyller de skandinaviska medierna på kusten? Det är en fråga som varje tidningsmakare bör ställa sig. Det är en fråga som diskuteras flitigt på våra redaktionsmöten. Lyssna på läsarna, där finns behovet. Vi är stolta över uppmärksamheten från våra läsare i Sverige, som tar tidningen vid mässorna ”Köpa hus utomlands”, de som läser tidningen under flygresan, samt alla läsare i Spanien som tar tidningen på något av våra totalt 600 utlämningsplatser. Vi är även stolta över den stora uppmärksamhet vår nya hemsida, www.svenskamagasinet.nu gett, med över 1.300 unika läsare per dag.Trevlig läsning på svenska, skrivet av svenskar!

Christer Melkerson