Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Fuengirola har bästa kulturfesten

Fulsatt, folkligt, festligt!
Fulsatt, folkligt, festligt!
När Fuengirola kommun för tretton år sedan beslöt sig för att dra igång en kulturfestival kunde man inte ana den succé som Feria international de los pueblos skulle bli. Från 50.000 besökare har skaran besökare vuxit till över 700.000.


Av Ola Josefsson

En fest, ett party, med massor av artister, musik, dans, sång, mat och dricka. Det handlar om ett trettiotal länder och spanska regioner som dukar upp till ett mäktigt fyradagsparty.

Främja samarbete
Ayuntamento de Fuengirola har gett uppdraget att representera Sverige under de Feria Internacional de Los Pueblos till AHN-Asociacón Hispano Nordico och Spanish Media Events som genomför detta i samarbete med Svenska Magasinet och Kustradion.
Syftet med kulturfestivalen är att främja samarbetet mellan Spanien, övriga Europa och världen. Vad betyder detta för Sveriges och svenskt näringsliv på Costa del Sol?

Marknadsföring
Intresset för den svenska casetan eller paviljongen har vuxit enormt de senaste tre-fyra åren. Fuengirolas kulturfestival har blivit en fin möjlighet till att inte bara marknadsföra Sverige på Solkusten utan att bjuda den spanska och internationella publiken på någonting extra. Det bjuds på en skön stämning från morgon till långt efter midnatt.
Inför årets festligheter, 26-29 april, växer den svenska satsningen ytterligare. Precis som i många andra sammanhang handlar det mycket om ekonomiska förutsättningar. Med stöd från svenskt näringsliv på kusten kan årets festival bli den bästa någonsin.
Ditt företag exponeras, stöder svenskkolonin och hjälper framhäva svenska intressen på Costa del Sol. Detta inför en publik på nära trekvartsmiljon!

Hoppas på logdansbana
Som Svenska Magasinet skrev i förra numret, återkommer Jump 4 Joy, Thorsten Andreasen och The Boppers. Nyheter 2007 är Mikael Rickfors, dansbandsgruppen Fjälligan, ”Love- Ninjas” och vikingar som går bärsärkagång…
-Det är ett turnégäng från Sverige utklädda till Vikingar. De bor i tält och rumlar runt. Med sig har de en smedja för att tillverka smycken, vikingasvärd plus mycket annat, säger Tommy Marcus vid Spanish Media Events.
-Det blir en hel del dans så vi hoppas kunna bygga upp en logdansbana utanför casetan. Går planerna i lås blir det hörncaseta 2007 vilket ger klart bättre utrymme och möjligheter.

Direktsändning
Precis som i fjol följer Svenska Magasinet förberedelserna inför de Internationella dagarna – månad för månad. Vi ger dig programmet och berättar om artisterna som kommer. Under festdagarna kommer Kustradion 105 att sända direkt från den svenska casetan.
Vill du vara med som sponsor i det mest spännande projektet i att marknadsföra Sverige på Solkusten, anmäl dig redan nu till Spanish Media Events.
Läs mer på:
www.spanishmediaevents.comTommy Marcus vid Spanish Media Events
Tommy Marcus vid Spanish Media Events