Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Gänget som satsar på att komma i mål

Det finns en och annan duktig motionslöpare bland Spaniensvenskarna. I december stod ett 15-tal skandinaviska löpare på startlinjen vid Fuengirolas halvmara. Alla utom tre fullföljde loppet


Av Ola Josefsson

Det var en mulen, kulen och mörk fredagsförmiddag. Vid tiotiden var det dugg i luften och våta vägbanor. Men detta hindrade inte de nära 400 löparna.

Ta sig i mål
Uppladdningen var det inget fel på. Kenneth Carlsson, en av löparna och känd radioröst i Kustradion 105, har slipat formen sedan i somras. Att han har tränat inför Fuengirolas halvmara har vi andra konstaterat otaliga gånger när han kommit till redaktionen springande utmed strandpromenaden.
Nu var det dags och Kenneth lyckades med det som nog de flesta Spaniensvenskar hade som mål för ögonen; att i första hand ta sig i mål. Kenneth fann den ”röda tråden” och tog sig i mål på cirka 2 timmar och 19 minuter, 25:a i sin åldersklass.

60 km i veckan
Det var tungsprungit denna regniga förmiddag. Tyngst hade den svensk som ganska snart hamnade sist i fältet, med ambulansen bakom sig. Efter en stund kom ambulansen upp jämsides med svensken och föreslog att han borde bryta loppet, vilket han gjorde.
Bättre gick det för Kerstin Andersson som tillhör de mer filtigare löparna bland svenskarna.
-Det blir cirka 60 km i veckan och ett och annat motionslopp på Solkusten, senast sprang jag Málagas halvmara, sa Kerstin strax före start.
Bästa resultat bland skandinaverna gjorde norskan Ellen Egenaes som vann sin åldersklass.
Nästa halvmara i Fuengirola går den 1 maj. Loppet följer en slinga utmed strandpromenaden och säkert blir det bättre väder och mer lättsprunget.Bästa resultat bland skandinaverna gjorde norskan Ellen Egenaes som vann sin åldersklass
Bästa resultat bland skandinaverna gjorde norskan Ellen Egenaes som vann sin åldersklass