Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Kära läsare!Från och med nyår blir Nya Svenska Magasinet den största svenskspråkiga månadstidningen i Spanien. (Om den inte redan är det.) Då börjar vi trycka två editioner, den ena för Costa del Sol, den andra för Costa Blanca.
Sammanlagda upplagan blir 25.000 ex och det räcker för att tidningen skall finnas med på charterflyget från både Stockholm och Göteborg till såväl Malaga som Alicante varje dag varje månad.
 
Vad ska det vara bra för?
 
Det ska vara bra för de många av våra annonsörer som vill nå de båda största svenska och nordiska marknaderna i Spanien på enklaste och billigaste sätt.
Nyckelordet är "närvaro". Vad som kännetecknar alla media är att de "gör närvarande". Annonsmedia gör säljarens erbjudanden närvarande för läsarna på säljarens villkor. Det är ju säljarna som bestämmer annonsernas utformning och innehåll. Ryktesspridning anses visserligen vara billigare, men grundas ofta på annonsering, och är svårare att kontrollera, särskilt tidsmässigt. Funnes inte annonserna skulle de flesta först när det är för sent få höra talas om en "jättechans".
 
Våra egna annonser för årets glöggparty på redaktionen i Fuengirola är ett bra exempel. De gjorde att det kom mer än 400 gäster och det gick åt 70 flaskor av "Jennies Julglögg" Det är mycket det, särskilt för den som känner till receptet. Läsare och gynnare från Sotogrande i väst till Nerja i öst deltog livligt i kalaset och minglandet.
 
Nästa stora "mingel" äger rum på kyrktorgen i städer och byar. Många många samlas på med sina vindruvor. Tolv stycken skall man ha. Sen gäller det att äta en druva vid vart och ett av de tolv slagen från klockan, varefter man önskar varandra ett Gott Nytt År! Takten på slagen är viktig. Det får inte gå för fort. Det vet inte minst en urmakare som för några år sedan ställde slagverket i Fuengirola så att ingen hann med. Han lär ha aktat sig för att "gå på stan" ända fram till 13-helgen, den helg som, åtminstone för spanska barn, är en andra julafton. Det är den helg som firar att de tre vise männen kom med gåvor. Jultomten har således konkurrens. Det gör det lätt verkligen önska alla en God Jul och Ett Gott Nytt År!
 
Christer Melkerson