Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Kära läsare!

Nu är det slut på det tunga handbagaget, åtminstone för dem som i väntan på att uppmaningen ”go to gate” skall tändas på skärmen med avgångarna, passar på att handla drycker i tax-free-butiken. I Sverige talas det om att man kanske skulle införa tillåtelse att handla i samband med ankomsten t.ex. till Arlanda. Förmodligen skulle det vara fördelaktigt på många sätt. Det är ju välkänt att passagerarnas medelvikt har ökat med några kilo de senaste åren. Tar man då bort spriten ur handbagaget lättar man de flesta passagerarna med några kilo, sparar bränsle under flygningen och tillmötesgår piloternas önskan att slippa föra med mera brännbara vätskor än vad som finns i bensintanken. (Crepes suzettes visar att konjak är en brännbar vätska.)
 
För oss som rest till Sverige från Solkusten för att snuset tagit slut, har det varit en lättad att genast vid ankomsten till Arlanda kunna köpa snus, och dessutom till fördelaktigare priser än i vanliga butiker. (Begreppet ”pris och kvalitet” skapades ursprungligen av några snusare som diskuterade vilket märke som var bäst och billigast.)
 
Bästa och billigaste glöggen serveras på Nya Svenska Magasinets redaktion vid Calle Quemada i Fuengirola den 2 december. Att det är den bästa vet alla som smakat Jennie Jonsérs recept, och dessutom är den gratis för alla våra vänner och gynnare. Kom och mingla! Det är femte året som vi bjuder på ”Glöggparty”, Jubileum!? Ja i varje fall början på en tradition. Och för varje ny tradition har man rätt att bryta en gammal. Som den vi hade att placera nyhetsmaterialet mitt i tidningen. Nu ligger det i början. Den bakomliggande principen är densamma som när man skall lära små barn att äta upp de gröna ärterna. ”Ärterna först, sen tårta till efterrätt”. Nyheterna först, sen nöjesläsningen och de vackra bilderna.
 
Vackra bilder vi ser fram emot är de som berättar om våra golfares framgångar Till tävlingen mot våra franska vänner är fem spelare från Solkusten och fyra från Costa Blanca uttagna. Tävlingen spelas på ”neutral plan, d v s i Katalonien, närmare bestämt Barcelona, Ostkustens Malaga, som de gärna vill kalla sig, eller hur? Sanningar är som bekant sociala fenomen.
 
Välkommen till glöggen!
 
 
 
Christer Melkerson