Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Vilket svenskt golfår!

Padraig Harrington är Europas bäste golfspelare 2006 (Foto: Volvo Masters)
Padraig Harrington är Europas bäste golfspelare 2006 (Foto: Volvo Masters)
Fyra svenskar på TOPP 15 när golfåret i Europa ska sammanfattas. Aldrig någonsin har svenska golfare presterat så bra resultat som denna säsong.


Av Ola Josefsson

Robert Karlsson hade chansen att spela hem penningligan. Valderrama-tävlingen blev ingen lycka för Katrineholmsonen som med två Europatoursegrar i bagaget, till slut kom på fjärde plats i sammandraget. Med det tangerade han Fredrik Jacobsson 2003 och Anders Forsbrand 1992.

Även Henrik Stenson, nykomlingen Johan Edfors och Niclas Fasth har haft ett kanonår. Henrik Stenson vann två segrar och hade två andraplatser nådde en sjätteplats på Order of Merit.
Johan Edfors vann vid tre tillfällen under 2006 och placerade sig tia på Order of Merit. Niclas Fasth vann först på San Roque under Spanish Open i april och på Mallorca i oktober. Fasth slutar på 15:e plats på listan.

Padraig Harrington är Europas bäste golfspelare 2006. Vi lyfter på hatten åt Harrington som tidigare har två andraplatser. Nu lyckades det äntligen.

Det såg annars mycket bra ut inför slutrundan på Valderrama för de svenska golfarna. Men nerverna höll inte och ingen svensk var med i den absoluta toppen i sammandraget.

Henrik Stenson och Johan Edfors hade båda ett gyllene läge att vinna tävlingen då de låg delad tvåa inför slutronden. Även Robert Karlsson fanns med där framme. Men ingen av dem levde upp till förväntningarna under sista dagen och föll i resultatlistan.
Vann tävlingen gjorde Jeev Milkha Singh från Indien.

 Trivs i Spanien. Niclas Fasth vann två Europatourtävlingar under 2006
Trivs i Spanien. Niclas Fasth vann två Europatourtävlingar under 2006