Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Tack för all respons

Terje Lönnroos
Terje Lönnroos
Att det finns ett stort intresse för vin där ute – det vet jag. Men att det skulle var så stort! Jag fick i tidernas begynnelse ett mail som löd så här:


Hej Terje!

Läser med intresse Din spalt i Magasinet. Eftersom Du är sommelier har Du säkert studerat en hel del. Men jag är inte helt säker på att Du som jag har gått grundkursen i ämnet.
Den bifogade filen var jättekul, och jag förstår inte att jag inte har sett den tidigare. Jag menar; Jag har ju sysslat med vin sedan 70-talet. Jag har inte gått Rolfs ”grundkurs”, men inser dess värde. Numera vet jag vilka viner jag skall bära med mig hem från butiken.
Jag förstår, såklart, att Rolfs mail inte var negativt menat. Men det tog några sekunder, och eftersom det var min första krönika i magasinet var jag nyfiken på om det skulle komma någon respons över huvud taget. Och hur den i så fall skulle vara.
Jättetack Rolf Larsson
Mijas Costa, Costa del Sol!

Och sedan Rolfs mail har jag fått massor av respons. Oftast positiv, ibland konstruktiv. Alltid nyttigt! Senast från Leif Brime med kommentarer och synpunkter på min glas-krönika. Häftigt att intresset är så stort och läsarna så många! Tack alla! Och fortsätt gärna skriva.
Men, varför har jag under alla dessa år inte sett den här ”grundkursen”? Jo, för att det i min omgivning tidigare funnits för många vinnördar. Som bara talar om fiiiinaa viner. Som inte har den minsta distans till denna ädla dryck. Och då tänker jag bland andra på några av Sveriges mest kända vinprofiler.

Vinnördar skiljer sig inte från andra nördar.
-De kan bara tala om det de är nördiga i. Name it; golf, petanqa, sol, MC, bridge, ja ni förstår. Har ni någon sådan i bekantskapskretsen kanske?

Min passion är smakupplevelser
Och jag föredrar när upplevelsen kan kosta två euro och inte 200. Men jag testar båda. För i min värld (som inte är vinnördig – hoppas jag) handlar det om hur man kan utveckla och ta tillvara på sina smakupplevelser.
Hur, var, när och varför man tillför sina sinnen något. Det är vad jag vill ge med min lilla krönika. Sedan finns det andra platser i Magasinet där jag kan specificera mig mera och informera mera om vingårdar, vindistrikt eller, varför inte, mat och vin i kombination.
Och då är min gamle vän och smakmentor, Kurt Weid, ett bra exempel där vi med vår nya matsida hoppas kunna inspirera till kärt umgänge med mat, dryck och vänner. För då handlar det bara om det goda värdskapet. Lycka till!
Vinhälsningar