Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Kära läsare!

Välkomna till Kustradion, Svenska Magasinet och till Desert Spring där ÖKENCHANSEN kommer att gå av stapeln den 21 oktober.
Välkomna till Kustradion, Svenska Magasinet och till Desert Spring där ÖKENCHANSEN kommer att gå av stapeln den 21 oktober.
Ja, vad hade ni i Sverige att göra, det tycks ju numera vara samma klimat där som här på Solkusten?  Jaså, det var lättare att förstå språket där! Men ”bienvenidos!” som vi säger här och som ni ju lätt förstår, särskilt när hälsningen ackompagneras av återseendets glada leenden.
 
Själva har vi bl.a. varit i Marocko och blivit överraskade av att allting där kostar nästan ännu mindre än vad allting kostade i Spanien på den tiden då det var så billigt att leva och bo här på kusten. Det är det inte längre, men det är bra. Språkfärdigheten i Marocko är också en helt annan än i Spanien. (Spanjorerna liksom engelsmännen klarar sig ju i större delar av världen än andra med sitt eget språk.) Välj mellan engelska, franska, tyska och spanska, alltid är det något som passar någon i närheten. Och så kan man passa på att bada i Atlanten. Marocko är värt en resa!
 
Värt en resa är det också, åtminstone för golfspelare, att delta i golftävlingen ”Ökenchansen” som äger rum i Desert Spring. Det är sista deltävlingen för att ta sig till ”Landslaget”. (Läs mera i tidningen!) Vägen dit går genom ett fascinerande landskap, som man känner igen från cowboyfilmer, och man kan citera Karin Boye: ”Nog var det mål och mening med vår färd, men det är resan som var mödan värd.”
 
Mödan värd ett besök hoppas vi också att bostadsmässan i Globen i Stockholm nu i oktober skall vara, vi kommer i alla fall att dela ut tusentals exemplar av Svenska Magasinet  och CB Magasinet där i hopp om att locka ännu flera att skaffa sig en bostad här i Spanien där det är så lätt att leva.
 
Men torkan då, hur klarar vi den? Vänta till Ferian i Fuengirola i början på oktober då kommer det regn, det gör det nästan alltid och det får man vara tacksam för annars skulle våra festglada spanska vänner inte kunna sova på en hel vecka!
 
Välkomna åter!